Ukemeny for uke 11
Gurimalla! Denne uken går vi virkelig inn i påsken! Det er nesten ikke til å tro! Det var jo akkurat jul, jo. Elsker det faktum at det er litt vår i luften. Solen varmer på en helt annen måte nå enn den gjorde for bare noen uker siden, og krokusen spirer i solveggen. Jeg elsker det!
Det blir litt av hvert av smaker å velge mellom den uken som kommer. Både kjøtt, fisk og vegetarretter. Jeg har også funnet frem en god oppskrift på frokosthorn som er kjekke å bake og finne fram fra fryseren i påskedagene.
Jeg ønsker deg en riktig så fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 14. mars – Pasta med pesto
Dette er et supert eksempel på at det enkle veldig lett kan være det beste! Hjemmelaget basilikumpesto er utrolig godt og veldig enkelt å lage!
Tirsdag 15. mars – Bakt pasta med tomat, ost og pølse
Innimellom blir hverdagsmiddagene til etter kjøleskapskokkeleringsprinsippet. Det skjer de dagene jeg ikke har vært i butikken og derfor må lage middag av det som finnes i kjøleskapet. Noen ganger undrer jeg meg over at det faktisk er mulig å sette en middag til fire personer på bordet ut fra hva jeg hadde tilgjengelig.
Onsdag 16. mars – Skrei med bacon og tomatsaus
Å, hvilke herlige farger det er i denne torskemiddagen! Jeg blir glad bare av å se på den. Blir du Kombinasjonen torsk – eller skrei som jeg bruker her – og tomatsaus, er veldig, veldig god.
Torsdag 17. mars – Spagetti bolognese
Etter min mening er spagetti bolognese er en supergod hverdagsmiddag som er kjapp å lage. For å høyne sunnhetsfaktoren litt, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot. Du kan gjerne også bruke fullkornspasta.
Fredag 18. mars – Saftig kylling med smørdampede gulrøtter
Hvis du har lyst til å gjøre en liten vri på kyllingmiddagen, tror jeg denne vil falle i smak. Små, snerte kyllingbiter sammen med rause porsjoner timian og hvitløk må jo bli godt.
Lørdag 19. mars – Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker
Jeg elsker det når det er sånn at maten blir feiende flott uten at man egentlig har gjort spesielt mye for at den skal bli det. Det synes jeg denne staselige laksen er et godt eksempel på.
Søndag 20. mars – Lammecarré med rispilaff
I setter igang påskestemningen med disse luksuriøse lammecarréene! Et skikkelig herlig måltid!
Ukens kake – Hvit trøffelsjokoladekake
Dette er rett og slett en supergod kake! Den er så saftig og så god, og all den hvite sjokoladen som du bruker i den smaker helt perfekt sammen med blåbærsyltetøyet i det midterste laget. Jeg bare elsker denne kaken!
Drømmer du om mange lange frokoster i påsken? Det gjør jeg! Og jeg har store planer om at det ikke bare skal forbli en drøm!
Disse hornene er helt perfekte å servere til frokost, ikke bare i påsken, men som helgefrokost hele året. Og de er – som stort sett all gjærbakst – fine å fryse ned. Denne oppskriften gid 24 frokosthorn.
En god uke til deg!