Taco i ulike varianter er en stadig tilbakevendende middag hjemme hos oss. Det tipper jeg det er hos deg også, iallfall hvis statistikken skal gå opp.

I fjor sommer var jo jeg så heldig å få være med Old El Paso på tur til Mexico for å se hvordan de lagde ulike tacovarianter der. Nå har jeg i samarbeid med dem laget to tacovarianter med de nye tortillabegrene som de har. Jeg har laget en hverdagsvariant med fullkornstortilla, karbonadedeig og en veldig kjapp og enkel tomatsalsa, og en litt mer helgete variant med fin fortilla, kyllingterninger og en akkurat passe krydret ananassalsa.

Gå gjerne inn på Old El Pasos hjemmesider for å få inspirasjon til nye, gode mexikanske middagsidéer.

Taco til hverdag og helg

Taco med karbonadedeig og grove tortillabeger
til 4 personer

500 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
½ ts spisskummen
1 ts paprikapulver
2 dl hermetisk tomat

Tomatsalsa
½ glass ferdig tacosalsa – her bruker jeg medium sterk
12 små cherrytomater
¼ rødløk
1 fedd hvitløk
1 liten bunt koriander
saft av ¼ lime
nykvernet pepper

Til servering
grove tortillabeger
ost
mais
avokado
salat

Brun karbonadedeigen og tilsett krydderet. Ha i de hermetiske tomatene og la det hele småkoke i 5 minutter.

Ha tacosalsaen i en bolle. Del cherrytomatene i småbiter og ha i. Finhakk rødløken og riv hvitløken på den fine siden av rivjernet. Hakk opp korianderen, stilkene også. Bland alt og smak til med limesaft og pepper. Kjenn etter om du må ha litt ekstra salt eller ikke. Det er godt mulig at det er nok salt i det originale salsaglasset.

Varm opp tortillabegrene etter anvisning på pakken. Fordel alle de ulike råvarene i små skåler, så er det klart til servering.

Taco til hverdag og helg Taco til hverdag og helg

Kyllingtaco i fine tacobeger
til 4 personer

500 g kyllingfilet
1 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
¼ ts kajennepepper
½ dl vann

Ananassalsa
3 skiver ananas
5-6 små cherrytomater
4-5 cm purre
¼ rødløk
1 fedd hvitløk
1-2 cm fersk chili
1 liten bunt koriander
2 ss olivenolje
saft av ½ lime
flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
tortillabeger
salat
rømme

Del kyllingfiletene i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ha dem i en varm stekepanne sammen med olivenoljen og brun dem på alle sider. Skru ned varmen noe og ha i krydderet og vannet. La det småkoke/surre på svak varme til kyllingen er gjennomstekt og sausen kokt inn.

Skjær ananasen og tomatene i småbiter. Finhakk purren, rødløken, hvitløken og chilien og grovhakk korianderen. Ha i olivenoljen. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Salsaen blir best hvis den får stå i 1 time før servering. Da rekker alle smakene å sette seg.

Varm opp tortillabegrene etter anvisning på pakken. Fordel alle de ulike råvarene i små skåler, så er det klart til servering.

 


Taco til hverdag og helg Taco til hverdag og helg Taco til hverdag og helg Taco til hverdag og helg

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Old El Paso. 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *