På te-tur til London
Det er ikke hver dag jeg reiser ens ærend til London bare for å drikke noen kopper med te, men det gjorde jeg altså her om dagen. Og – det var vel verdt turen!
På staselige Waldorf Hilton Hotel står dørvakten klar og åpner døren for oss med et smil. Så er det bare å tre inn i de store, lyse og særdeles klassiske lokalene i restauranten.
Det bør jo være litt staselig også, når vi er her for å drikke afternoon tea sammen med Stephen Twining, 10. generasjon temann. Det var hans forfar, Thomas Twining, som startet det berømte tehuset i 1706.
Twinings Norge har en Instagramkonkurranse som starter nå! Ta bilde av ditt “Twinings moment” og legg ut på Instagram. Tagg det med #twiningsmomentnorge og du kan vinne flotte premier fra Son Spa og Porsgrunds Porselænsfabrik! Les mer om konkurransen her!
Afternoon tea er en engelsk tradisjon fra slutten av 1700-tallet, og jeg elsker den! Den minner meg egentlig om barndommens ettermiddagskaffe, som vi hadde hver eneste dag. I litt mindre staselige omgivelser og ikke fult så stort utvalg av verken kaker eller te, må sies, men en veldig kjærkommen vane.
Før det kommer mat på bordet, får vi tekartet. Og servitøren kommer med alle tesortene de har slik at vi eventuelt kan lukte oss frem til den teen vi ønsker. Hver tesort har ulike trekketid, så det kommer timeglass på bordet.
Stephen – som er et omreisende oppslagsverk i teens historie – forteller særdeles engasjert om de ulike tetypene, hvordan teen plukkes ved teplantasjene og hvordan de innhøstede tebladene behandles med en gang de er plukket, for å enten bli til svart eller grønn te. Det er faktisk de samme tebladene som brukes til svart og grønn te. Det var helt nytt for meg!
En klassisk afternoon tea består først av lette sandwicher. Fint brød uten skorpe med skinke, tomat og kremost, kremost og røkt laks, eggekrem, og kremost og agurk. Selvfølgelig akkompagnert av te, og kanskje også et glass champagne.
Så er det endelig klart for stettefat og massevis av deilige små kaker. Sjekk ut det griske gliset mitt!
Scones – fulle av smør – servert med clottet cream (som er en rømme med veldig høyt fettinnhold) og marmelade, små sjokoladekaker, makroner, mandelkaker, rullekaker, terter – you name it!
Selv om vi er en kakeglad familie, greide vi ikke å spise opp alt. Vi kunne ta med restene i doggy bag om vi ville 🙂
Adrian lurkikket bort på Stephen innimellom for å holde seg til riktig etikette.
Har du lyst til å prøve ut Afternoon tea på Waldorf Hilton du også? Du finner hotellet her.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.
Er man i London så burde man virkelig prøve og oppleve Afternoon Tea.
Ganske britisk rett og slett.
Jeg har min favoritt på The Kingsway Hall Hotel. Men dette så jo og ganske fristende ut, så kanskje neste gang.
Ja, det er en herlig opplevelse, Runar 🙂