Frokostknuter med havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frokostknuter med havregryn

Jeg får liksom aldri nok av god gjærbakst. Derfor blir veldig ofte helgene brukt til å fylle opp fryseren med rundstykker, brød og annet godt. Stort sett hver eneste ukedag spiser vi havregrynsgrøt til frokost, og i helgene er det veldig ofte varme rundstykker med kokte egg som blir satt fram til frokost. Alle skal ha sine egg kokt på sin favorittmåte!

Disse rundstykkene er perfekte å tine kjapt også, når brødboksen er tom når nistematen skal smøres! Her finner du gode tips om hvordan tine gjærbaksten best mulig.

Du trenger ikke nødvendigvis lage knuter av denne deigen. Det går akkurat like bra å rulle dem ut til helt vanlige runde rundstykker også.

Frokostknuter med havregryn

Oppskrift på frokostknuter med havregryn
20 stykker

400 g fullkornshvetemel
700 g hvetemel
100 g lettkokte havregryn
1 pk gjær
1 ts salt
8 ½ dl vann
1 egg + 1 ss melk til pensling

Ha alle råvarene til deigen i en miksebolle og elt deigen på den laveste hastigheten på kjøkkenmaskinen din, i 12-13 minutter. Deigen oppleves som litt løs, men den vil være helt perfekt når den får hevet seg ferdig.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 20 like store biter. Rull hver del ut til en pølse på ca. 20 cm. Det er best å rulle ut når det ikke er mel på bordet.

Knyt så pølsen sammen som en knute. Gå inn til dette blogginnlegget for å se hvordan jeg knyter – der ligger det nemlig en bitteliten filmsnutt!

Legg knutene over på to bakepapirkledde stekebrett. Legg over kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader varmluft.

Pisk sammen egget og melken og pensle knutene med før du setter begge brettene inn i stekeovnen. Stekes i ca. 15 minutter. De er ferdige når de er gyllenbrune utenpå og føles helt lette når du løfter det.

La frokostknutene avkjøles på en bakerist.

Frokostknutene egner seg godt å fryse ned.

Frokostknuter med havregryn

God bakst!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon