Ukemeny for uke 14
Jeg blir nesten like forskrekket hver uke når jeg skal skrive ukemeny og skal nummerere hvilken uke vi akkurat skal gå inn i. Det går jo så utrolig fort. Straks ny mandag og nye muligheter for å lage gode middager. Jeg håper at du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å prøve deg på. Kanskje er det noen gamle favoritter som dukker opp i ukemenyen også.
Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen. Både kjøtt-, fisk- og vegetarmiddager, pluss noe søtt å bite i til kaffekoppen.
Jeg ønsker deg en riktig fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 4. april – Tomatsuppe med ostelokk
Hjemmelaget tomatsuppe er både kjempegodt og kjapt å lage! En herlig hverdagsmiddag, spør du meg. Her benytter jeg anledningen til å bruke opp noen halvtørre brødskiver og osterester, så blir det en helt toppers middag!
Tirsdag 5. april – Fiskekaker med lettvint potetgrateng
Lag dine egne fiskekaker eller bruk ferdigkjøpte (som jeg gjør her), når du lager denne tirsdagsmiddagen.
Onsdag 6. april – Kyllingsalat med fetaost og oliven
Jeg får en deilig caféfølelse når jeg spiser denne salaten! Og jeg elsker å gå på café! Det er noe med smakene og presentasjonen som jeg er skikkelig svak for.
Torsdag 7. april – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker
Dette er en skikkelig herlig middag med grønnsaker, koteletter, fetaost og en frisk ertepuré. Så enkel og grei å lage at den passer perfekt midt i uken.
Fredag 8. april – Ciderdampede blåskjell
Nå er blåskjellene på sitt aller beste. Store og kjøttfylte og knallgode. Her damper jeg dem i cider smaksatt med chili, sitrongress og mengder av hvitløk. Jeg elsker å spise pommes frites til mine blåskjell. Oppskrift på det finner du her.
Lørdag 9. april – Den aller beste hamburgeren
Hjemme hos oss starter vi bestandig grillsesongen denne uken. Rett og slett fordi Adrian har bursdag den 4. april og at vi bruker å servere nygrillede hamburgere i bursdagsselskapet. I år blir bursdagsfeiringen på lørdag, så derfor kommer oppskriften i dag.
Det går selvfølgelig veldig godt an å steke burgerne inne på kjøkkenet også!
Søndag 10. april – Sprø vårruller med kylling og grønnsaker
Jeg tror jammen at det er duket for sprøstekte vårruller denne helgen! Love it! Når jeg først er igang med snitting og rulling, bruker jeg å lage dobbel porsjon. Så fryser jeg ned halvparten før jeg steker dem. Genialt!
Ukens kake – Stekt ostekake med nugatti
Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes! Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker. Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.
Her er det syrlig ostekake som møte søtt sjokoladepålegg. Digg!
Ukens gjærbakst – Eltefrie ciabattas
Disse ciabattaene er veldig enkle å lage, men ettersom de er eltefrie, tar de litt tid å lage. Det vil si at deigen trenger å ligge en stund før du deler den opp og former dem i den fasongen du ønsker. Arbeidsmessig er det knapt snakk om jobb i det hele tatt!
En riktig god uke til deg!