Disse muffinsene er knallgode og særdeles kjappe å lage. Det må jo ansees som en god kombinasjon.  Du trenger ikke kjøkkenmaskin til disse, en bolle og ei sleiv er nok.

På høsten, når norske bringebær er i sesong, bruker jeg gjerne friske bringebær. Resten av året, bruker jeg frosne som jeg blander inn i røren før jeg fyller muffinsformene.

Lettvinte bringebærmuffins

Lettvinte bringebærmuffins
12 stykker

50 g smør
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
50 g sukker
40 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
½ dl naturell yoghurt
¾ dl melk
150 g bringebær

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsbeger.

Smelt smøret.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Prøv å få ut mesteparten av klumpene i det brune sukkeret. Det har en tendens til å klumpe seg litt sammen.

Så rører du inn egg, yoghurt, melk og det smeltede smøret til du får en tykk røre. Avslutt med å røre inn bringebærene til slutt. Bruker du frosne bringebær, er det egentlig lurt å la dem være frosne når du rører dem inn også. Da er de enklest å røre inn.

Fordel muffinsrøren i muffinsbegrene. Har du en isskje med tråd inni, som beveger seg når du trykker inn et håndtak, er de veldig kjekke å bruke til å fordele muffinsrøre. To spiseskjeer går også fint å bruke.

Stek muffinsene midt i stekeovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen i en muffins. Kommer den tørr ut, er muffinsene ferdige.

Hvelv muffinsene ut av brettet og over på en bakerist til avkjøling.

Lettvinte bringebærmuffins

God bakst!

Lettvinte bringebærmuffins

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *