Scones med sjokoladebiter
Den siste måneden har jeg vært på baketurné rundt om i landet og én av de tingene jeg har baket MANGE ganger da, er disse sconesene med sjokoladebiter i.
Scones er veldig kjapt å lage dersom du har en matprosessor, og er egentlig litt ulv i fåreklær. For en scones kan nesten se litt tørr og kjedelig ut, når du ser den, men, når den er riktig laget, er den supersaftig og luftig. For å få til det, må du jobbe minst mulig med deigen og du må bruke en rikelig mengde smør! Herlig!
Oppskrift på scones med sjokoladebiter
16-20 stykker
700 g hvetemel
75 g sukker
4 ts bakepulver
1 ts natron
175 g kaldt smør
100 g mørk sjokolade – helst 70 %
½ liter kefir eller kulturmelk
Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.
Ha alt det tørre i en matprosessor. Del opp smøret og ha i. Kjør knivene rundt til alt er blitt helt smulete. Jeg bruker gjerne sjokoladedråper, dersom jeg har det, hvis ikke, grovhakker jeg vanlig mørk sjokolade før jeg har den i matprosessoren og kjører til den blir småhakket.
Hell i kefiren og kjør knivene rundt akkurat lenge nok til at alt er blandet sammen.
Dryss et lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen før du kjevler den ut til den er ca. 2 cm høy. Bruk en rund utstikker, et glass eller lignende, for å stikke ut sconesene. Her bruker jeg en utstikker som er 7 cm i diameter.
Legg dem over på stekebrettet. Deigen som blir til overs etter første utstikkingsrunde, knar du sammen igjen og kjevler ut. Gjenta til du har brukt opp hele deigen.
Stek sconesene i 18–20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles på en bakerist.