Kjøttboller og tomatsaus i langpanne
Dette er virkelig en super Familiemiddag med stor F! Elsker gode kjøttboller! Og det vet jeg særdeles godt at jeg ikke er alene om å gjøre.
Nå skal jeg komme med en antagelse: Jeg tror nemlig at mange tror at det er tidkrevende å lage kjøttboller, men det er ikke det. Det er ikke veldig mange minuttene jeg bruker på å rulle disse. Så bruner jeg dem kjapt i stekepannen før jeg har dem i en liten langpanne eller en ildfast form sammen med tomatsausen, smuldrer over fersk mozzarella og setter det i stekeovnen i ca. 20 minutter. Herlig!
Oppskrift på kjøttboller og tomatsaus i langpanne
til 6 personer
Kjøttbollene
800 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
40 g parmesan
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
¼ potte basilikum
1 ss olivenolje til steking
Tomatsausen
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
2 bokser most, hermetisk tomat
125 g fersk mozzarella
basilikum til servering
Tilbehør
400 g spagetti
Sett stekeovnen på 200 grader.
Start gjerne med tomatsausen. Hakk opp hvitløken og sjalottløkene og ha det i en kasserolle sammen med oljen, salt og pepper. La det frese på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter. Ha i tomatene og kok opp. La det småputre mens du lager kjøttbollene.
Ha kjøttdeigen i en bolle. Riv hvitløkfeddene og parmesanen på den fine siden av et rivjern og ha i sammen med salt, pepper og paprika. Hakk opp basilikumen og ha i også. Bland det hele godt sammen. Jeg synes det er enklest å bruke fingrene til dette.
Varm oljen i stekepannen. Væt fingrene i vann og rull ut kjøttboller. Disse er ca. 5 cm i diameter. Ha dem over i stekepannen etterhvert og brun dem rundt det hele. De trenger ikke å bli gjennomstekte.
Ha kjøttbollene i en ildfast form etterhvert som de blir ferdige. Hell over tomatsausen. Riv opp mozzarellaen og fordel over. Sett formen midt i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter. Jeg bruke å skru på grillelementet de siste 3-4 minuttene slik at osten blir gyllenbrun.
Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken.
Dryss over noen basilikumblader ved servering. Server gjerne nyrevet parmesan til.
God middag!
Hei, ser kjempegode ut! 😋
Hvor mange kjøttboller ca får du når du lager dem såpass store?
Hei Anette! Rundt 16 kjøttboller 🙂
Hei!
Går det an å lage med karbonadedeig, eller blir det velsig tørt tror du?
Det går fint med karbonadedeig også, Silje. Det blir litt tørrere, men du kan evt. tilsette 1 ss med olivenolje i deigen, så får den litt mer fett i seg, men av det litt sunnere slaget 😉