Knallgode pitabrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 15 minutter

Porsjoner: 10

Knallgode pitabrød

Nystekte pitabrød er rett og slett utrolig godt! Supert å servere til god mat er de også. Og til bare å dele opp og stappe full av godt pålegg eller kanskje noen middagsrester fra i går.

Jeg kjøpte meg nettopp en terrasseovn, du vet en sånn italiensk pizzaovn som jeg fyrer opp med ved, for å kunne steke pizzaer, brød og lage mat i. Og den er jo aldeles perfekt å steke disse pitabrødene i. Jeg er fremdeles på opplæringssiden, og har ikke helt kontroll over verken varmen eller hvordan få det beste resultatet når man steker i 450 graders varme, men det kommer seg. Jeg føler meg iallfall som en arabisk brødbaker, om enn en litt kaotisk versjon, når jeg steker disse pitabrødene i ovnen. Jeg har ikke fått bygd meg opp et skikkelig bord ved siden av ovnen ennå, så det hele føles litt mer kaotisk enn det forhåpentligvis vil gjøre om ikke alt for lenge.

Heldigvis kan du særdeles godt steke pitabrødene i en helt vanlig stekeovn også. Har du en pizzastein, kan du gjerne legge inn den før du begynner med stekingen.

Du finner oppskrift på grove pitabrød her! 

Som du kan se i oppskriften, lar jeg deigen hvile bare i 15 minutter først, før jeg ruller ut 10 boller, så lar jeg dem heve i 1 ½ time. Altså litt annen fremgangsmåte enn på en vanlig deig, men det gir pitabrød som er veldig lette å kjevle ut og som ikke krymper under steking.

Ingredienser

Pitabrødene
1 kg hvetemel
1 ts salt
0.33 pk gjær
7 dl vann

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den i bollen. Elt deigen sammen i 15 minutter på lavete hastighet på kjøkkenmaskinen.

Dekk bollen med et klede og la deigen stå i 15–20 minutter. Hvelv den så ut på et melet bakebord, den den i 10 like store deler og rull dem ut til boller. Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett. Dryss over et lett lag med hvetemel og legg plastfolie eller et klede lett over. La bollene heve i 1 ½ time.

Sett stekeovnen på så høy varme, varmluft, som den går til og legg inn en pizzasten, dersom du har det.

Dryss mel på bakebordet og kjevle hver av bollene ut til runde brød med ca. 15 cm i diameter. Legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Nå kan brødene stekes så snart de er ferdig utkjevlet.

Hvor lenge brødene må stekes, avhenger veldig av hvor høy varme du får stekeovnen din opp i. På 225 grader, uten pizzazten, trenger de rundt 12 minutter. I terrasseovnen min, som er godt over 400 grader, stekes de ferdig på 2 ½ minutt.

Når du bruker varmluft, kan du steke 2 brett samtidig. Bruker du pizzastein, får du aller best resultat når du legger brødene rett på steinen.

Legg brødene over i en kurv og dekk dem med et kjøkkenhåndkle frem til servering.

Brødene er også veldig fine å fryse.

pitabrød

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon