Nå skal du få en helt bombesikker oppskrift på sukkerbrød! Bruker du de ingrediensene som står i oppskriften og gjør som det står i fremgangsmåten, vil du garantert få en superluftig og smakfullt sukkerbrød!

Hvis du kommer på det, er det fint å ta eggene ut av kjøleskapet en times tid før du skal bruke dem, slik at det blir romtemperert – da får du nemlig en luftigere eggedosis – men det går helt greit hvis du nå skulle glemme det også. Jeg har en stor tendens til å ikke huske.

Denne oppskriften er til en rundform på 24 cm.
Under her får du et skjema som viser hvordan du tilpasser mengden til størrelsen på rundformen.

20 cm 22 cm 24 cm 26 cm 28 cm
Egg 3 4 5 6 7
Sukker 120 g 160 g 200 g 240 g 280 g
Hvetemel 120 g 160 g 200 g 240 g 280 g
Bakepulver ½ ts 1 ts 1 1 ½ ts 2 ts

pisker eggedosis

Oppskrift på sukkerbrød
5 egg
200 sukker
200 hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar ca. 5 minutter.

Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.

Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.

Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.

Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

egg til sukkerbrød

hvetemel til eggedosis

lager sukkerbrød

God bakst!

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Hei Lisa! Hjemme har jeg en Kitchen Aid mens jeg her på matverkstedet mitt har to ulike ELectrolux-maskiner 🙂

    • Hei Anne!
      Jeg har ingen erfaring i å bake med glutenfritt mel, så det kan jeg dessverre ikke svare deg på. Gi meg gjerne en tilbakemelding dersom du prøver 🙂

    • Det går fint bytta ut kveitemjølet med glutenfritt mjøl, i dei fleste oppskrifter. Så det er berre å prøva.
      Men her legg eg ved ei oppskrift på sukkerbrød med potetmjøl,som eg har brukt i mange år og alltid blir den vellukka.

      Sukkerbrød med potetmjøl

      2 kopper sukker
      2 kopper potetmjøl
      3-4 ts bakepulver
      4 egg

      Bland alt saman og pisk det riktig godt, hell røren i en stor rund bløtkakeform, som er godt smurt.
      Steikast ved 200 grader i 30- 45 minutt, alt etter ovnen.
      (denne blir garantert vellukka og god, berre hugs å dynke laga med noko mjelk/juice/vann el.lignende, før du fyller den.)
      Lukke til

      Mvh
      Ellbjørg

    • har en oppskrift på glutenfri kakebunn som er veldig bra, 4 egg piskes, dryss på en halv kopp sukker og pisk videre til eggedosis. en halv kopp maizena og en halv kopp potetmel , en teskj bakepulver og 4 spiseskjeer kaldt vann. Vips så har du røre til en flott kakebunn og glutenfri. Stek ved 175 gr i ca 30 min. prøv m en pinne om den er stekt. Snu kaken opp ned og avkall i formen. Denne oppskrifta har jeg kommet fram til selv og har bakt den mange ganger.

  1. Kjære vene. Har du eggene dine i kjøleskap? Egg tåler ikke det de, da blir de ødelagte. Har du aldri sett hvor egg er plassert når du er ute å reiser? Egg skal stå romtempererte hele tiden de. Selv ikke erfarne bakere har egg i kjøleskap. Ut over det er denne oppskriften den beste som finnes, aldri noen mislykkede sukkerbrød med denne oppskriften 🙂

    • Hei Anne!
      Ja, jeg vet at egg ofte ligger i romtemperatur i en del andre land, men det betyr ikke at det er det som er riktig. Jeg oppbevarer eggene i kjøleskap, på samme måte som eggprodusenter i Norge råder oss til å gjøre. Les gjerne mer om temaet her på Prior sine hjemmesider: http://www.prior.no/artikler-viten/fakta-om-egg/tips/oppbevaring/
      Det står tilsvarende på Matprat sine sider også, som er opplysningskontoret for kjøtt og egg.
      Selvfølgelig om man kjøper inn 6 og 6 egg om gangen og har et jevnt eggforbruk, fungerer kjøkkenbenken fint. Men for oss, som har 7 høner selv, blir det så mange egg at det er best å ha dem i kjøleskapet. Så gjelder det bare å huske å ta ut fra kjøleskapet det man skal bruke i god tid. 🙂

  2. Har du en oppskrift på perfekt sukkerbrør UTEN egg? Jeg tåler ikke egg😣 blir veldig glad for oppskrift. Synes det er vanskelig og finne kaker uten egg som blir bra😭

  3. Hei er det rett med 1/2ts bakepulver?I oppskrifta er det 1ts på mindre botnar.Har forresten brukt ei oppskrift som seier 30gr sukker 30gr mjøl pr egg,men har ikkje vore heldig med den i seiare tid,så no vil eg prøva denne oppskrifta.

  4. Takk for en fantastisk oppskrift.
    Lurte på en ting; jeg har fått ny ovn, og fikk da info om følgende; Varmluft er kun for baking med gjær. Altså boller etc. Over/undervarme er for bakepulver og kaker generelt.
    Men, ser er at du skriver Marit; at sukkerbrødet stekes på varmluft? Er jeg helt feilinformert av butikken her nå? Hva gjør dere andre?
    Om jeg baker sukkerbrødet dagen før jeg skal fylle det (spise det) hvor setter jeg det og hva pakker jeg det inn i over natten så det ikke skal bli tørt?
    Hilsen ny på kjøkkenet.

    • Hei Cecilie!
      Det har jeg aldri hørt før. Jeg bruker egentlig litt hipp som happ. Gjærbakst – hvis du bare skal steke ett brett – er det kjempefint å bruke over- og undervarme. Skal du steke flere brett, eller har en stekeovn hvor du kan bruke vanndamp når du bruker varmluft, er det helt topp å bruke. Varmluft er helt topp å bruke når du baker småkaker – altså kjeks – til jul. De blir best med varmluft.
      Sukkerbrødet kan gjerne lages dagen før servering. Da bare pakker du det inn i plastfolie og lar det ligge på kjøkkenbenken. Lykke til på kjøkkenet 🙂

  5. Hei! Skal lage sukkerbrød i ei rimelig stor hjerteform uten ring (den største av ei 3etg kake). Lurer på et par ting. Kan eg kle heile forma med bakepapir sånn at eg er bombesikker på at eg får kaka ut? Og avkjøling, la den få sette seg litt i forma på rist og så hvelve den ut, bruke et kjøkkenhåndkle over?

    • Ja, du kan kle formen med bakepapir. Press papiret sammen til en ball først slik at det blir helt skrukkete. Da er det lettest å få det ut i alle kanter.
      Og ja, avkjøl som du skriver der. Det blir bra! God bakst!

  6. Hei,
    Nå har jeg bakt denne oppskriften med ett dårlig resultat:(
    Kaka hever seg bra i starten men like før den er ferdig
    ramler den sammen på midten. Hva kan det være årsak
    til det? har laget masse kaker tidligere med god resultater.
    Bør jeg kjøpe ny mikser kanskje?
    Gode råd tas i mot med takk 🙂

    • Hei Christian!Det kan høres ut som om du har tatt kaken for tidlig ut av stekeovnen, altså at den ikke er skikkelig gjennomstekt før du tar den ut. Det er viktig å piske eggedosisen bra først – om du har en kjøkkenmaskin som gjør det, trenger du ikke ny maskin – så må du sikte inn det tørre og følge oppskriften nøye. Stek den på nederste rille og ikke lukk opp døren før det har gått minst 25 minutter. Kaken kan falle sammen da også. Når steketiden nærmer seg, kan du åpne en liten gløtt på døra og stikke en tynn kakepinne i midten av kaken. Kommer kaken tørr ut, er den ferdig. Hvis ikke, må du steke litt lenger. Det er også lurt å la kaken avkjøles på risten opp ned.Men det hjelper ikke om kaken ikke er gjennomstekt. Lykke til med neste forsøk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *