Sånn baker du perfekt sukkerbrød!
Her får du en helt bombesikker oppskrift på et luftig og perfekt sukkerbrød som garantert ikke ramler sammen i midten etter endt steking, og som gir den ønskede wow-effekten på kakebordet.
Et vellykket sukkerbrød er grunnlaget for en KLASSISK BLØTKAKE og for mang en vellykket fest! Ja, for festen blir jo litt kipere hvis bløtkaken er flat som en pannekake.
Det er lurt å lese godt gjennom hele oppskriften før du starter hvis du vil ha det beste resultatet. Finn frem alt du trenger, mål og vei opp ingrediensene og følg oppskriften. For hvis du bruker de ingrediensene som står og følger fremgangsmåten, vil du også garantert få et skikkelig luftig og smakfullt sukkerbrød!
LES MER! Slik lager du HJEMMELAGET VANILJEKREM!
Teksten fortsetter under annonsen.
Hvordan få så luftig eggedosis som mulig
For å få så luftig sukkerbrød som mulig, er det lurt å bruke romtempererte egg. Når eggene er romtempererte, vil de greie å absorbere enda mer av den luften som du pisker inn i eggedosisen, som da igjen vil gi en luftigere eggedosis. Så, hvis du kommer på det, er det fint å ta eggene ut av kjøleskapet en time eller to, og gjerne dagen før, før du skal bruke dem.
Hvis du nå skulle glemme å ta ut eggene i god tid, noe som jeg har en tendens til, er dette et lurt tips for å få romtempererte egg på 1-2-3! Legg eggene i en bolle med varmt vann. Vannet kan være litt varmere enn lunkent, men ikke for varmt.
Etter 5-10 minutter vil eggene ha fått rett temperatur.
LES MER! Bak en LYS SJOKOLADEKAKE MED SUKKERPYNT
Tilpass oppskriften ut fra hvor stor rundform du skal bruke
Oppskriften som står litt lenger ned er beregnet til en rundform på 24 cm i diameter, men du kan lett tilpasse den til en annen størrelse på rundformen. Da kan du bruke dette skjemaet!
20 cm | 22 cm | 24 cm | 26 cm | 28 cm | |
Egg | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Sukker | 120 g | 160 g | 200 g | 240 g | 280 g |
Hvetemel | 120 g | 160 g | 200 g | 240 g | 280 g |
Bakepulver | ½ ts | 1 ts | 1 ½ ts | 1 ½ ts | 2 ts |
LES MER: Gi sukkerbrødet en morsomvri med denne SITRON- OG MARENGSKAKEN
Ingredienser
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
Til smøring av formen
smør
hvetemel
Slik baker du perfekt sukkerbrød
Start med å sette på stekeovnen på 200 grader varmluft og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.
Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar 5-6 minutter.
Teksten fortsetter under annonsen.
Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.
Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.
Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.
Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.
Teksten fortsetter under annonsen.
Lykke til med baksten!
Ååå,denne gleder jeg meg til å prøve,for mine faller alltid sammen🥰
Masse lykke til, Anne-Berit! Krysser fingrene for at det blir helt perfekt!
Mitt falt sammen i ovnen.
Fulgte oppskrift til punkt og prikke.
Det er litt vanskelig å slå fast hva som kan ha skjedd feil her, Ann Karin. Det kan være at det ble slått ut for mye luft da du rørte inn melet, eller at ovnsdøren ble åpnet opp for tidlig.
Skal ovn være på varmluft ved 170 gr også
Ja, det er varmluft jeg bruker hele tiden, Lillian 🙂