Ja, vi elsker eltefrie brød og rundstykker! Det gjør iallfall jeg! Og jeg vet at det er veldig mange fler som deler den lidenskapen!

Her har jeg laget en versjon med eltefrie rundstykker hvor jeg bare bruker en skje til å for plassere deigen utover stekebrettet.

Jeg bruker helkorn av hvete i deigen. For å få de myke, lar jeg dem ligge i kokende vann – det vannet som skal brukes i deigen – en liten stund før jeg rører det sammen med resten av ingrediensene til deigen.

God bakst!

eltefrie rundstykker med helkorn

Oppskrift på eltefrie rundstykker med helkorn
ca. 18 rundstykker

6 dl vann
200 g helkorn av hvete
150 g rugmel
350 g hvetemel
50 g solrikkekjerner
1 ts salt
2 g tørrgjær eller 5-6 g fersk gjær

Kok opp vannet og hell det over i en bakebolle sammen med helkornene. La det ligge slik til vannet blir ca. 30 grader. Ha så i resten av ingrediensene. Bruker du fersk gjær, rører du det ut i 2 ss vann før du har i. Rør deigen sammen til alt melet er blandet med vannet.

Legg over et lokk eller dekk bollen med plastfolie og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12-14 timer.

Kle to stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer til å plassere deigen i klatter utover de to stekebrettene.

Dryss over litt mel og dekk brettene med plastfolie eller et bakeklede. La rundstykkene etterheve i ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.

Så lenge som du bruker varmluft, kan du godt steke begge brettene samtidig. Stek rundstykkene i ca. 15 minutter.

God bakst!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *