Får du lyst til å kaste deg over maten når du ser bildene av denne grønnsaksgryten med pølser og parmesan? Det får iallfall jeg!

Jeg elsker smakene, fargene og lukten! Og jeg elsker det faktum at jeg lager denne herligheten på en halvtime!

Oppskrift på italiensk grønnsaksgryte med pølser, spinat og parmesan
til 4 personer

3 fedd hvitløk
1 rødløk
3 stilker stangselleri
2 ss olivenolje
3 gulrøtter
½ liten kålrot – ca. 250 g
1 purre
2 laurbærblad
1 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger eller -fond
450 g gode middagspølser
salt
nykvernet pepper
50 g fersk spinat
35 g parmesan til rive på toppen

Hakk opp hvitløkfeddene, rødløken og stangselleriet og ha i en gryte sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter.

I mellomtiden skreller du og deler opp gulrøttene og kålroten i små terninger. Vask purre og del den i ringer. Ha det i gryten sammen med laurbærblad, vann og buljongterninger eller -fond. Kok opp og la det koke til grønnsakene nesten er møre.

Del pølsene i biter og ha i de i gryten. De trenger ikke å koke med lenge, bare ligge i til de blir gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Hvis buljongen er salt, er det ikke sikkert du trenger ekstra salt.

Vask spinaten godt og ha i gryten like før servering. Riv parmesanen og dryss over. Ta gjerne med litt ekstra parmesan på bordet også!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *