Rundstykker i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter

Porsjoner: 20

Rundstykker i langpanne

Rundstykker i langpanne er bestandig skikkelig poppis å servere hjemme hos oss. Og det tror jeg jammen det er hjemme hos mange andre også.

Les mer! Bak BLOMSTERBRØD i rundform.

Til disse rundstykkene bruker jeg en ganske så fin deig, med bare litt fullkorsnhvetemel i tillegg til vanlig fint hvetemel. Du kan selvfølgelig lage dem litt grovere om du vil. Da vil de endre konsistensen litt, men fremdeles være veldig gode.

Ingredienser

1 kg hvetemel
250 g fullkornshvetemel
1 ts salt
1 pk gjær
8.75 dl vann, ca. 25 grader

Til pensling
1 egg
3 ss melk
valmuefrø

Slik baker du rundstykker i langpanne

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i melet. Ha i vannet og sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet. Elt deigen i ca. 15 minutter til du kjenner at den er skikkelig glatt og smidig.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Kle en langpanne med bakepapir.

Hvelv deigen over på bordet og kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store deler og ruller dem ut til rundstykker. Plasser dem i langpannen. Langpannen min er ganske stor, så har du en mindre panne, vil rundstykkene vokse seg enda mer sammen. Det er bare fint. Mulig du da må legge til noen ekstra stekeminutter etterpå.

Dekk pannen med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve til ca. dobbel størrelse. Det tar omlag 30 minutter. Sett også stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Like før du skal sette rundstykkene i sekeovnen, pisker du sammen egget og melken og pensler alle rundstykkene. Dryss så over valmuefrø.

Sett langpannen på nederste rille og stek rundstykkene i 16-19 minutter. Steker du dem hver for seg, altså at du heller plasserer dem på to stekebrett, beregner du litt kortere steketid, og står de enda tettere enn dette, beregner du litt lengre steketid.

God bakst!

2 kommentarer til “Rundstykker i langpanne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon