Kyllingsalat med chorizo og byggris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsalat med chorizo og byggris

Jeg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også. Det vil si, jeg kan gjerne bare blande den inn med nykokt pasta og revet parmesan! Herlig!

Her bruker jeg den altså på sommerens deilige kyllingsalat. Massevis av gode smaker sammen. Og spør du meg, så ser den skikkelig lekker ut også.

kylling- og chorizosalat med tomater og bønner

Oppskrift på kyllingsalat med chorizo og byggris
til 4 personer

100 g byggris
1 liter vann
2 ss kyllingfond
250 g kyllingfilet – her bruker jeg én stor filet med skinn
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
150 g chorizopølse
1 boks – 380 g blandede hermetiske bønner – her kan du bruke mange ulike varianter
12 cherrytomater
2 vårløk
1 avokado
100 g blandet grønnsalat

Dressing
1 fedd hvitløk
2 vårløk
1 dl extra virgin olivenolje
2 ss vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ¼ lime

Jeg bruker byggris fra Møllerens – som ligger i ferdige boil in bag-poser.  De er enkle å ha med å gjøre. For å få litt ekstra smak av byggrisen, koker jeg den i kylliingbuljong. Har du kraft liggende på lur, kan du selvfølgelig bruke den.

Når jeg bruker én stor kyllingfilet, synes jeg det er enklest å få det beste resultatet når jeg først steker det i stekepannen, med skinnsiden ned, i noen minutter til skinnet blir gyllenbrunt og sprøtt. Så vender jeg det, stikker inn et steketermometer og setter hele stekepannen inn i stekeovnen – forvarmet til 200 grader. Stek til kyllingen får en kjernetemperatur på 70 grader.

Før jeg steker kyllingfileten, drysser jeg den med salt og pepper på begge sider. Og jeg har litt olje i stekepannen.

Del chorizopølsen i terninger og stek dem gyllenbrune i en stekepanne.

Skyll bønnene  i kaldt vann og del cherrytomatene i to eller fire. Vårløken skjærer du i ringer og avokadoen deler du i skiver.

La kyllingfileten hvile i noen minutter før du deler den i skiver.

Legg opp salaten som jeg gjør her, eller bland alt sammen.

Til dressingen har du bare alle ingrediensene i et egnet glass og bruker en stavmikser til å kjøre det sammen. Du kan også finhakke alle råvarene.

Jeg bruker å ha litt av dressingen over salaten og så servere resten ved siden av.

frisk salat

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon