Hjemmebakte knekkebrød med frø og nøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmebakte knekkebrød med frø og nøtter

Er det én ting jeg aldri kommer til å bli lei, så er det knekkebrød med smør og hvitost. Det er jammen ikke vanskelig å tilfredsstille en matblogger! Det er noe med enkelheten som er veldig deilig innimellom.

Du kan allerede finne flere knekkebrødoppskrifter her på bloggen med større og mindre variasjoner. Denne utgaven har jeg blant annet knuste valnøtter og chiafrø i.

Chiafrø er supertrendy for tiden, men har blitt spist av Mayaindianerne i særdeles mange år. Chiafrø er bra for fordøyelsen og er rik på både antioksidanter og omega 3-fettsyrer.

Jeg kjøper chiafrø i vanlige dagligvarebutikker, men om du nå ikke skulle ha det liggende i skapet eller finne det i butikken, kan du særdeles gjerne lage knekkebrødene allikevel.

knekkebrød 3

Oppskrift på knekkebrød med frø og nøtter
blir 3 stekeplater

75 g knuste linfrø
50 g valnøtter
150 g lettkokte havregryn
200 g grovt sammalt rugmel
75 g sesamfrø
75 g solsikkefrø
50 g chiafrø
1 ts salt
7 ½ dl vann

Sett stekeovnen på 160 grader varmluft og kle 3 stekebrett med bakepapir. Bruk et bakepapir som er vokset (de har det i enkelte dagligvarebutikker) eller pensle bakepapirene med en nøytral olje.

Det er best å bruke knuste linfrø i knekkebrødene, av den enkle grunn at de gjør best for kroppen. I noen butikker selger de ferdig knuste linfrø, men du kan bruke vanlige og så kjøre dem i matprosessoren til frøene knuses. Du må kjøre knivene en stund, for de små frøene elsker å rømme fra knivbladene.

Jeg bruker å ha i valnøttene på slutten slik at de blir knus også, men ikke blir helt til mel. Du kan også knuse valnøttene med et kjevle eller du kan hakke dem opp.

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det godt sammen. La røren svelle i 10 minutter før du fordeler den utover de 3 stekebrettene. Prøv å få til et så jevnt lag som mulig.

(Når jeg er på dette stadige, tar jeg noen ganger å knuser litt flaksalt mellom fingrene og drysser over litt salt og kanskje litt tørket oregano)

Sett stekebrettene i stekeovnen. Stek først i 10 minutter. Så tar du ut brettene og ruter opp knekkebrødene med en kniv. Sett brettene tilbake, men bytt gjerne plass.

Knekkebrødene skal steke tilsammen i 60-70 minutter. Fordi de færreste stekeovner steker helt jevnt i 3 lag, bruker jeg å bytt om plasseringen på brettene noen ganger.

Ta ut knekkebrødene. Brekk dem opp og la dem avkjøles på en bakerist. Det er ikke sikkert at alle knekkebrødene blir sprø helt samtidig. De som fremdeles ikke er sprø, når flesteparten er ferdig, legger du tilbake og steker videre.

hjemmelaget knekkebrød

hjemmelaget knekkebrød 2

knekkebrød 2

knekkebrød

hjemmebakt knekkebrød

God bakst!

 

 

 

3 kommentarer til “Hjemmebakte knekkebrød med frø og nøtter”

  1. Har du et godt tips for å få lagt deigen jevnt utover bakeplata. Prøvde med olje på hendene, men likevel klisset deigen seg på hendene. Ellers ble de kjempegode ferie stekt.

    • Hei Sissel! Jeg synes også det er litt styrete å få disse knekkebrødene jevnt fordelt utover. Du kan også ha litt olje på et bakepapir, legge det med oljen ned, oppå knekkebrødmassen og så kjevle utover.

  2. Blir nok enda sprøere om du lar steke-ovnsdøra stå litt oppe de siste 30 min, da slipper fuktigheten ut for et sprøere sluttresultat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon