Dette er sommermat med stor S! Så utrolig herlige farger! Blir glad bare jeg ser på! Heldigvis smaker det akkurat like smashing som det ser ut.

Jeg er glad i å grille lammekjøtt. Det er noe med lammesmaken og smaken av grill som jeg synes passer veldig fint sammen.

Skulle du ikke få tak i lammekjøtt, kan du bruke vanlige svinekoteletter istedenfor. De må grilles litt lengre slik at de blir gjennomstekte.

grillede lammekoteletter

Oppskrift på grillede lammekoteletter med råstekte grønnsaker og basilikumpesto
til 4 personer

Kotelettene
4 lammekoteletter
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 ss olivenolje

De råstekte grønnsakene
8 små nypoteter
1 søtpotet
2 gulrøtter
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Basilikumpesto
1 stor potte basilikum
4 ss pinjekjerner
1 ½ dl extra virgin olivenolje
50 g parmesan
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
ca. 10 dråper tabasco
saft av ¼ sitron

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og fyr opp grillen.

Vask potetene, skrell søtpoteten og gulrøttene og del dem i mindre biter. Ha dem i en langpanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og stek i 18-20 minutter til grønnsakene er møre.

Rist pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Ha dem så i en matprosessor sammen med basilikumbladene og litt av olivenoljen og kjør knivene rundt til det har blitt helt most. Spe med resten av oljen. Riv parmesanene og ha i. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.

Pensle kotelettene med olje og dryss over salt og pepper. Legg dem på en varm grill og stek dem i ca. 5 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på kotelettene.

La kjøttet hvile i 4-5 minutter før servering.

basilikumpesto

God middag!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *