Det kan vel aldri bli for mange burgeroppskrifter på en matblogg? Kan det vel? Sommer, hamburger og grill hører rett og slett sammen. Det er ikke bare selve burgeren som er viktig når det står burger på menyen. Tilbehøret er minst like viktig.

Her har jeg laget en halvhet, mexicansk bønnesalat som jeg serverer til. Med massevis av paprika i, i tillegg til kidneybønner og mais. Jeg bruker både litt fersk chili og tørkede chiliflak i. Er du litt redd for heten i salaten, kan du bare bruke den ene varianten. Det er fullstendig opp til deg!

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år. Klikk deg gjerne inn på siden deres for å se enda flere gode oppskrifter – flere fra meg også 🙂

burger og bønner

Oppskrift på hamburger med mexicansk bønnesalat

Hamburger
600 g kjøttdeig
1 egg
25 g revet parmesan
1 ts tørket oregano
½ ts salt
godt med nykvernet pepper
¼ ts spisskummen
½ paprikapulver
olje til stekingen eller grillingen

4 hamburgerbrød
litt salat

Mexicansk bønnesalat
1 liten grønn paprika
1 liten rød paprika
½ rød chili, med eller uten frø
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
¼ ts spisskummen
¼–½ ts paprikapulver
¼–½ ts tørkede chiliflak eller chilipulver
1 boks Bonduelle kidneybønner, 300 g
1 liten boks, Bonduelle mais, 150 g
½ potte koriander

Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Jeg synes det er enklest og best å bruke fingrene til denne sammenblandingen. Væt håndflatene med litt vann før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.

Skal du grille burgerne, pensler du olje på burgerne før du legger dem på en varm grill. Bruker du stekepanna, varmer du oljen i panna før du legger i burgerne. Stek dem i 4–5 minutter på hver side på ganske sterk varme.

Skjær paprikaene til salaten i terninger på ca. 1 x 1 cm, og finhakk chilien og hvitløkfeddet. Ha det i en bolle sammen med olivenolje, hvitvinseddiken og alt krydderet. Bland det sammen.

Kidneybønnene bruker jeg å skylle i kaldt vann før jeg bruker dem, så dem har jeg først i et dørslag og skyller i kaldt vann før jeg har i bollen. Maisen har jeg rett i bollen.

Hakk opp korianderen og bland alt sammen. Smak til for å kjenne om salaten er passe krydret.

mexicansk bønnesalat på hamburger

mexicansk bønnesalat og hamburger

hamburger med mexicansk bønnesalat

bønnesalat og burger

 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle.

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *