Har du prøvd å lage tzatziki med noe annet enn agurk noen gang? Det har jeg! Med gulrot! Blir skikkelig godt og passer til det meste av sommerens middager – på samme måte den den vanlige varianten.

Lyst på den vanlige, tradisjonelle tzatzikien også? Den finner du oppskrift på her.

gulrottzatziki

Oppskrift på tzatziki med gulrot
200 g gulrot – ca. 3 stk
1 fedd hvitløk
2 ½ dl gresk yoghurt
½ lime
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
¼ ts spisskummen

Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet. Riv hvitløkfeddet og limeskallet på den fine siden. Riv bare med det grønne av limeskallet. Skvis ut saften og bland alle ingrediensene sammen.

Bruker du vanlig naturell yoghurt, lar du den renne av i et dobbelt kaffefilter eller i en tynn klut, før du rører den sammen med de andre ingrediensene.

Jeg synes tzatzikien blir best om den får stå i 30 minutter før den spises. Da rekker smakene å sette seg bedre.

yoghurtdressing med gulrot

yoghurtdressing med gulrot og hvitløk

tzatziki med gulrot 2

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *