Jeg elsker denne middagen! Jeg kjøper bestandig laks og ørret med skinnet på, dersom jeg kan få tak i det. Aller helst ferdig skrapet skinn, sånn at det eneste jeg trenger å gjøre er å krydre litt før jeg legger fiskestykket, med skinnsiden ned, i stekepannen eller på grillen. Jeg steker det på forholdsvis sterk varme til skinnet får en gyllen farge og er skikkelig sprøtt. Så vender jeg fisken og lar den steke ferdig på indirekte varme på grillen, og på helt svak varme i stekepannen. Og nå må du for all del ikke kaste dette skinnet, for det smaker fantastisk godt! En perfekt smakskombinasjon til fiskekjøttet.

Etter min smak passer linse- og gulrotsalaten utrolig godt til den fete og særdeles gode fisken. Det ser aldeles smashing ut og smaker akkurat likedan.

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år. Klikk deg gjerne inn på siden deres for å se enda flere gode oppskrifter – flere fra meg også 🙂

Jeg er en storforbruker av disse linsene. De trengs ikke å skylles før bruk, så det er bare å åpne hermetikkboksen og øse opp den mengden jeg skal bruke.

skinnstekt ørret med linsesalat

Oppskrift på stekt ørret med linse- og gulrotsalat
til 4 personer

Ørreten 
500 g ørret, helst med skinn, uten bein
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Linse- og gulrotsalaten
2 medium store gulrøtter
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ ts spisskummen
1 boks Bonduelle linser, 300 g
noen skriver parmesan
75 g blandet grønnsalat

Skrap vekk eventuelle skjell fra ørretskinnet. Tørk det med papir slik at det er helt tørt før du krydrer det med salt og pepper. Ha oljen i en stekepanne og legg i fiskebitene, med skinnsiden ned. Stek fisken på forholdsvis sterk varme i 4–5 minutter, til skinnet får en gyllen farge og blir sprøtt.

Skru varmen ned til helt lav, vend fiskestykkene og la fisken ligge denne veien og steke ferdig. Det tar bare 2–3 minutter.

Skrell gulrøttene og del dem i staver. Finhakk hvitløkfeddet og ha dette i en annen stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme til gulrotbitene begynner å bli myke. Dryss over krydderet. Ha i linsene og la dem bli varme.

Hell blandingen over på et serveringsfat. Fordel over noen parmesanskiver og bland inn salaten.

linsesalat og stekt ørret 2

orret og linser

linsesalat meg grillet ørret

stekt ørret med linsesalat

stekt ørret med linse- og gulrotsalat

linsesalat med gulrot og parmesan

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle.

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *