Du trenger ikke ismaskin for å lage kjempegod is hjemme! Den hemmelige ingrediensen, for å få en myk og ikke kornete iskrem, er å bruke søt kondensert melk.

Det var i fjor sommer trenden med ulike isvarianter laget med søt kondensert melk tok av. Jeg leste først om det i et engelsk magasin. Nå er jeg fullstendig hektet selv. Den kan varieres i det uendelige. Husk bare at du må ta isen opp fra fryseren en god stund før servering slik at den rekker å få en myk konsistens.

Her finner du oppskrift på hjemmelaget vaniljeis, på hjemmelaget sjokoladeis og på hjemmelaget bringebæris.

is uten ismaskin med sjokoladecookies

Oppskrift på hjemmelaget is med cookies
1 boks, 397 g, søt, kondensert melk
6 dl kremfløte
1 pk – 210 g – soft baked cookies – jeg bruker fra ”Cafe bakeriet”
50 g saltet nøtteblanding

Ha den kondenserte melken i en miksebolle sammen med kremfløten og pisk det hele til en tykk og luftig krem. Pass på at du ikke pisker for lenge. Den beste kremen får du når du stopper miksmaseren rett før kremen blir på sitt stiveste.

Knus kjeksene i en pose og rør inn mesteparten i kremen. La ca. 1 kjeks være igjen til pynting ved servering.

Kle en brødform eller kakeform på ca. 1 ½ liter med plastfolie. Her bruker jeg en kakeform med hull i midten. Da må jeg passe på at jeg får kledd godt med plastfolie rundt det hele. Legg gjerne plastfolien dobbel, så er du sikker på at den holder når du skal løfte isen ut av formen.

Ha kremen over i formen og sett formen i fryseren de kommende 4–5 timene eller over natten.

Ta ut isen i minst 30 minutter før servering. Hjemmelaget is, som dette, trenger mye lengre tid på å bli myk enn en ferdigkjøpt is.

Hakk opp nøtteblandingen – her bruker jeg en blanding med både nøtter, mandler og sjokoladedrasjerte nøtter. Legg isen over på et serveringsfat og pynt med nøtteblandingen og resten av cookisen.

hjemmelaget is uten ismaskin med cookies

is med sjokoladekjeks

Kos deg!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *