Matpakkebrød i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer og 30 minutter

Porsjoner: 16

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne er supert å ha i matpakken til både små og store! Det er enkelt å bake og det blir skikkelig saftig og godt!

Jeg vet at det er så mange av dere som er glad i å bruke hjemmebakte brød i matpakken fordi det både metter bra og smaker godt! Da er dette matpakkebrødet helt supert å bake. Det holder godt på saftigheten i flere dager, og det er også fint å fryse ned. Jeg bruker å dele det opp i de rutene som allerede er der når jeg fryser det ned, så er det enkelt å tine opp et og et lite brød. Da kan du dessuten gjerne halvtine det, slik at du får delt det opp og lagt i pålegg. Så tiner det ferdig i matboksen frem til lunsj.

Teksten fortsetter under annonsen

LES MER! Sånn TINER DU GJÆRBAKST BEST MULIG

Har du barn som ikke vil ha klumper i brødet, kan du knuse solsikkekjernene i en matprosessor før du har dem i. Linfrøene er allerede knust, så de merkes ikke.

Langpannen jeg bruker her har innvendig mål på 42 x 35 cm. Har du mindre, vil brødet ditt bli enda litt større. Da kan det være at du skal legge på noen minutters steketid.

Teksten fortsetter under annonsen

Ingredienser

450 g hvetemel
450 g fullkornshvetemel
200 g lettkokte havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g knuste linfrø
1 ts salt
1 pk gjær
8 dl vann, ca. 25 grader

Slik baker du matpakkebrød i langpanne

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett i det tørre. Ha i vannet og elt deigen på laveste hastighet i 15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, omtrent 1 time.

Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til å bli like stor som langpannen din. Det kan være lurt å kjevle rett på et lett melet bakepapir. Dra bakepapiret over i langpannen. Pensle med vann og dryss over litt havregryn.

Dekk langpannen med plastfolie og la brødet etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Bruk en spiss kniv og skjær 16 ruter før du steker brødet i ca. 25 minutter på nest nederste rille til det er gjennomstekt. Løft brødet forsiktig ut av langpannen og la det avkjøles på en bakerist.

Brødet er kjempefint å fryse. Jeg bruker å dele opp rutene først sånn at det er lett å tine riktig antall biter til matboksene.

God bakst!

18 kommentarer til “Matpakkebrød i langpanne”

    • Det kan de sikkert, Lise! Jeg tror nesten aldri at jeg har gjort det med gjærdeig, men vet jo at det er mange som liker å gjøre det på den måten, så da antar jeg at det går bra med denne også 🙂

    • Ja, den er litt løs, men ikke veldig. Havregrynene bruker å ta til seg en del væske. Ønsker du den litt fastere, tilsetter du litt mer hvetemel neste gang, Ellen Marie 🙂 God bakst!

  1. Nå står deigen min til heving. Brukte sammalt rug og byggmel 50 / 50. Med emmer. Så slo det meg at deigen er uten olje/smør………går det bra da?

  2. Hei. Elsker bloggen din og bruker masse av oppskriftene dine. Et spørsmål ang. baking av brød/rundstykker. Har tenkt å bake brød i langpanne nå, og hva erstatter jeg hvetemel med for å få en grovere bakst. Bruker helst ikke hvetemel i noe, men hva er best å erstatte det med?

    • Hei Gro! Du kan erstatte hvetemelet med speltmel. Du kan også bruke litt rugmel, men du kan ikke bytte ut alt hvetemelet med rugmel. Da vil du få et helt flatt brød. Og så kan du jo bruke grovere typer med hvetemel, hvis du vil det. God bakst og lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon