Pasta med pesto er en av de store gjengangerne i mine barns matbokser. Nesten bestandig vi har pasta med pesto til middag, lager jeg ekstra som jeg putter rett i matboksene og kjøleskapet til neste dag. Genialt, spør du meg!

Her bruker jeg fullkornspasta, noe som er kjekt når det skal i matboksen. Så blir det litt mer fiber i kosten.

Jeg hadde stekt opp noen kyllingbiter som jeg hadde tenkt å ha med i denne matboksen også, men oppdaget ikke før dagen var omme at jeg hadde glemt å putte dem i matboksen da vi tok bildet. 1/3 kyllingbryst gir ekstra god energi til skoledagen. Jeg tar det derfor med i oppskriften selv om det ikke er med på bildet.

Jeg lager bestandig basilikumpestoen min selv. Vil du også lage din egen, finner du oppskrift her!

Denne matpakken er i utgangspunktet ment for tenåringer på ungdomsskolen og videregående, men de passer selvfølgelig for alle. Tilpass i såfall mengden ut fra alder på ungen.

I matboksen
100 g fullkornspasta
1 gulrot
2-3 ss ferdig basilikumpesto
1/3 kyllingbryst
litt salt og pepper
1 ts raps- eller olivenolje til steking
4-5 cherrytomater
½ eple i båter

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Del gulroten i tynne skiver og kok dem med de siste 3-4 minuttene. Hell det over i et dørslag og la vannet renne av. Ha pastaen tilbake i kasserollen og rør inn pestoen.

Mens pastaen koker, deler du opp kyllingkjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm, krydrer lett med salt og pepper og bruner i en stekepanne sammen med oljen i noen minutter til kjøttet er gjennomstekt.

Bland kyllingen inn sammen med pastaen og sett det i kjøleskapet til neste dag.

Vil du at eplebåtene ikke skal få brunfarge, dupper du dem i en skål med kaldt vann tilsatt noen sitrondråper.

Send også med noen cherrytomater. Husk gaffel!

PS! Det kan være lurt å legge matboksen i en brødpose, så er du sikker på at det ikke renner ut noe olje fra pestoen, og over på skolebøkene!

God formiddagsmat!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *