Dette er en aldri så liten plukklunsj. Nesten som en tapaslunsj med flere småting som du kan kose deg med i lunsjen.

Alt kan gjøres klart dagen i forveien og puttes i matboksen. Det er jo egentlig tenkt som en fin måte å bruke restemat på, eller at du lager litt ekstra når du lager middag.

Denne matpakken er i utgangspunktet ment for voksne, men de passer selvfølgelig for alle. Tilpass eventuelt mengdene.

I matboksen
½ kyllingbryst
litt salt og nykvernet pepper
1 ss raps- eller olivenolje
1 egg
3 små brokkolibuketter
7-8 sukkererter
5 cherrytomater

Krydre kyllingbrystet og brun det i en stekepanne med oljen. Jeg liker best å brune kyllingfilet på den ene siden i stekepannen for så å sette hele stekepannen inn i stekeovnen på 170 grader og steke til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Men du kan også bare steke kjøttet ferdig i stekepannen.

Legg egget i kaldt vann og la de bli med på hele oppkoket. Hardkokte egg lar jeg koke i 9 minutter. Du kan lese mer om hvordan koke egg her! Del opp brokkolibukettene og la dem koke med de siste 3 minuttene.

Hvelv både egg og brokkoli over i et dørslag og hell over nok kaldt vann til at kokeprosessene stoppes. Skrell egget og del det opp.

Plasser alle tingene i hver sin lille boks. Jeg bruker små muffinsformer av silicon, men du kan også kjøpe matbokser med små rom.

God formiddagsmat!

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *