Det går jammen unna på kyllingsnurrfronten for tiden! De er nemlig særdeles populære å finne i matboksen når det er langfriminutt på skolen. Så da bruker jeg å lage en porsjon eller to en ettermiddag jeg har tid, eller kanskje i helgen. Så er det bare å plukke dem ut av fryseren på morgenen, tine dem bitte litt og legge dem i matboksen.

Les mer om hvordan du tiner gjærbakst, her!

Som regel er det mange snurrer som aldri rekker å finne veien til fryseboksen også. Snurrene passer jo så godt til kveldsmat eller lørdagslunsj også.

Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Tidligere har jeg laget kyllingwraps med avokado og rømme og stekt kylling med pasta i ostesaus.

Kyllingkjøttdeigen fra Den Stolte Hane er 100 % kvernet lårkjøtt fra kylling.

kyllingsnurrer 2

Oppskrift på kyllingsnurrer med mozzarella
18 snurrer

Deigen
350 g sammalt fint hvetemel
650 g hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, tørr eller fersk
7 dl vann

Fyllet
400 g Den Stolte Hane kyllingkjøttdeig
1 ss raps- eller olivenolje
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 ts salt
½ ts gurkemeie
1 ts tørket oregano
1 boks hakkede hermetiske tomater
250 g revet hvitost
125 g fersk mozzarella

Ha alt det tørre til deigen i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den inn før du har i vannet. Elt deigen på lav hastighet i 12-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Lag fyllet. Ha kyllingkjøttdeigen i en stekepanne sammen med oljen og fres den på forholdsvis sterk varme. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og gulroten på den grove siden. Ha det i stekepannen sammen med krydderet og de hermetiske tomatene. La det småkoke i noen minutter til tomatene er kokt inn.

Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 55 x 40 cm. Fordel utover fyllet og revet ost. Rull deigen sammen til en lang pølse. Start fra én av langsidene.

Del pølsen i 18 like deler og legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Riv den ferske mozzarellaen i småbiter og fordel over snurrene.

Dekk brettene med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Stek snurrene i 13-15 minutter. La pizzasnurrene avkjøles på en bakerist.

God bakst!

pizzasnurrer med kjøttdeig av kylling

pizzasnurrer med kyllingkjøttdeig

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane. 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Det skal være 18, Kari. Ser jeg har tullet litt med fremgangsmåten her. Retter opp med en gang. Takk for at du sa i fra. 🙂

    • Hei Tone! Jeg bruker som regel ikke smør eller olje i deiger som dette. Men, du må gjerne erstatte litt av væsken med litt dersom du har lyst til det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *