Byggris liggende klar i boil in bag-poser er en lur oppfinnelse, spør du meg. Superenkelt å tilberede og det smaker skikkelig godt. Jeg liker det faktum at det er litt tyggemotstand og at det faktisk smaker litt.

Her koker jeg med litt gulrot, brokkoli og squash de siste minuttene av koketiden. Har over litt soyasaus etterpå og visp, så er det en ferdig salat.

Salaten kan gjerne lages dagen før, så bare puttes rett i matboksen og settes i kjøleskapet så snart den er avkjølt.

Denne matpakken er i utgangspunktet ment for voksne, men de passer selvfølgelig for alle. Tilpass eventuelt mengdene.

I matboksen
50 g byggris – 1 pose
1 gulrot
¼ brokkoli
3 tykke skiver squash
1 ss olivenolje
1 ss soyasaus
litt nykvernet pepper
evt. litt flaksalt
3-4 tørkede aprikoser
5-6 pekannøtter

Kok byggrisen etter anvisning på pakken. Skjær gulroten i skiver, brokkolien i små buketter og squashen i mindre biter og la de koke med de siste 3 minuttene.

Hvelv det over i et dørslag og la vannet renne av. Bland det sammen i en bolle. Ha over olivenoljen og soyasausen og smak til med pepper og eventuelt litt salt. Det avhenger litt av hvor salt soyasausen din er.

Ha det over i matboksen og sett den inn i kjøleskapet så snart salaten er kald nok.

Putt også i noen tørkede aprikoser og pekannøtter i matboksen.

God formiddagsmat!

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *