Det er egentlig ikke så mye mer å si om denne desserten enn: «Se på bildene, så skjønner du hvordan det smaker!»

Dette er altså så utrolig godt! Lekende lett å lage er det også.

Jeg bruker en gammel jernstekepanne som jeg steker i – den tåler nemlig fint å bli satt inn i stekeovnen. Det går like bra å bruke en vanlig ildfast form.

bakte epler

Oppskrift på stekte epler med pekannøtter og karamellsaus 
til 4 personer

4 syrlige epler
75 g mykt smør
75 g mykt brunt sukker
50 g pekannøtter

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær av bunnen på eplene slik at de står støtt. Skjær så av toppen på dem og grav ut kjernehusene. Det er fint om du greier å la det være tett nederst i eple, slik at fyllet ikke renner ut under stekingen.

Rør sammen smør og sukker og hakk opp nøttene. Fordel mesteparten av dette oppi eplene. Legg på eplelokkene igjen og legg resten av fyllet oppå lokket.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 25 minutter, til eplene er myke.

Server gjerne god vaniljeis til eplene.

bakte epler med karamellsaus og pekannøtter

bakte epler med pekannøtter

stekte epler med pekannøtter

Kos deg!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *