«Mamma! Tacoen blir 120 ganger så god når disse er med!» sier husets 15-åring mens han peker på skålen med chilibønner som han akkurat har tatt en stor skje fra.

Vi er vel sånn cirka like hyppige tacospisere hjemme hos oss som i et gjennomsnitlig norskt hjem, vil jeg tro. Og mange av de tacomåltidene har chilibønner som et innslag. Jeg ble hekta fra første gang jeg smakte chilibønnene fra Bonduelle!

Og ettersom vi også har en vegetarianer i hus, er de helt perfekte å servere til tacoen. Det er bare å åpne hermetikkboksen, helle det over i en kasserolle og varme forsiktig opp. Enklere kan det iallfall ikke bli!

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år. Klikk deg gjerne inn på siden deres for å se enda flere gode oppskrifter – flere fra meg også 🙂

bifftaco med guacamole og chilibønner

Oppskrift på bifftaco med chilibønner, guacamole og tomatsalsa
til 4 personer

Bifftacoen
400 g entrecôte
4 ts tacokrydder – klikk deg inn her for å komme til oppskriften
1-2 ss olivenolje til steking

1 boks Bonduelle chilibønner

Lettvint tomatsalsa
½ glass ferdig tomatsalsa
2 tomater
1 fedd hvitløk
¼-½ rød chili
2 vårløk
fersk koriander
litt limesaft
flaksalt
nykvernet pepper

Guacamole
2 modne avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
10–12 dråper grønn tabasco
3 ts rømme
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Tilbehør
rømme
revet ost
tacolefser

Skjær kjøttet i tynne skiver og bland det med tacokrydderet. La det ligge slik mens du tilbereder resten.

Ha chilibønnene i en kasserolle og varm dem opp over forholdsvis svak varme. La dem småkoke i 2-3 minutter, slik at de blir gjennomvarme.

Ha den ferdige salsaen over i en bolle. Del tomatene i små terninger. Hvitløkfeddet river du på den fine siden av rivjernet, mens chilien og sjalottløken finhakker du. Vårløken skjærer du i tynne ringer. Hakk opp korianderen og ha i. Hvor mye du bruker av den, bestemmer du selv.

Smak til med limesaft, salt og pepper.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Varm opp halvparten av oljen til selve tacoen i en stekepanne og brun halvparten av kjøttet på sterk varme. Det trenger bare 1 minutt på hver side. Ta det ut av pannen og gjenta med resten.

Riv ost og varm opp tacolefsene, så er det klart for en liten fest!

chilibønner

bifftaco

Kos deg!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *