Som den store suppeelskeren jeg er, er det sjelden jeg sjansen gå fra meg til å spise en skål med duftende suppe!

Det å lage suppe fra bunnen, kan være veldig kjapt gjort. Skal du lage en kjøttsuppe, hvor du koker suppekjøttet først, tar det naturligvis noen timer, mens du bruker bare noen få strakser på å lage denne fiskesuppen. Denne potetsuppen tilhører også den lettvinte og kjappe kategorien. Ekstra kjapp blir den om du har en stavmikser å bruke til å jevne den ut. Hvis ikke, fungerer det fint med en blender eller matprosessor også.

potetsuppe med basilikumolje

Oppskrift på potetsuppe med basilikumolje og stekte kjerner
til 4 personer

1 ss olivenolje
1 purre
3 fedd hvitløk
700 g potet
5 dl vann
1 laurbærblad
1 ts salt
godt med nykvernet pepepr
ca. 3 dl melk

Basilikumolje
½ potte basilikum
½ fedd hvitløk
1 dl olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper
en liten skvis sitron eller lime

Topping
25 g gresskar- og solsikkekjerner
2 ss olivenolje
litt flaksalt

Ha olivenoljen til suppa i en kasserolle. Vask purren godt før du skjærer den i skiver og ha i kasserollen sammen med grovhakket hvitløk. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Skrell potetene og del dem i terninger. Ha i kasserollen sammen med vannet og laurbærbladet, salt og pepper og kok opp. La det koke til potetene er møre – det tar ca. 15 minutter.

Mos suppen med stavmikser eller en blender. Spe med melken. Kok opp igjen og smak til med salt og pepper.

Mos basilikumen og grovhakket hvitløk sammen. Spe med olivenoljen og smak til med salt, pepper og sitron- eller limesaft.

Ha gresskar- og solsikkekjernene i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det frese på forholdsvis sterk varme en liten stund til det begynner å få farge. Følg med, for det kan fort brennes. Dryss over litt salt.

Ha suppen i skåler og fordel over basilikumolje og gresskar- og solsikkekjerner.

potetsuppe og pitabrød

God middag!

potetsuppe med basilikumolje og solsikkekjerner

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Har laget potetsuppa til middag i dag. Den ble supergod! Oppdaget denne bloggen for få dager siden. Dette er allerede den andre retten jeg lager herfra ? Jobbet sammen med deg for mange år siden på VL. Visste ikke den gang at du var så flink med mat!

    • Hei Anita! Så hyggelig å høre! Har du skiftet etternavn siden sist? Du hette Samuelsen da, ikke sant?
      Jeg sysla nok litt med mat da også, men definitivt ikke like mye som nå. Håper livet er bra 🙂 Klem!

  2. Ja, giftet meg i 99′ og valgte da bort Samulesen ? Bor nå i Rokke utenfor Halden sammen med mannen min og våre to gutter på 15 og 13 år. Jobber til daglig som rektor på en barneskole i Halden.
    Klem ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *