Eplekake med marsipan og pinjekjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Eplekake med marsipan og pinjekjerner

Å herlighet hvor godt det er med nystekt, lunken eplekake! Det er jo i grunn perfekt å servere alle steder hvor det passer med en kake – og det gjør det jo ganske så ofte!

Her kommer oppskriften på en skikkelig god, og allikevel lettvint, eplekake. Med marsipan og pinjekjerner på toppen. Herlig italiainspirert.

eplekake med marsipan og pinjekjerner 3

Oppskrift på eplekake med marsipan og pinjekjerner
100 g marsipan
125 g romtemperert smør
125 g sukker
2 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk
2–3 epler
30 g pinjekjerner
vaniljeis til servering

Legg marsipanen i fryseren i 30 minutter før du setter i gang.

Sett stekeovnen på 170 grader og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Pisk smør og sukker hvit i en miksmaster. Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen mel og bakepulver i en bolle før du har det i miksebollen og rører inn både det og melken.

Hell det over i rundformen.

Skjær eplene i tynne skiver og fordel dem over. Riv marsipanen på det grove siden av rivjernet og fordel jevnt utover kaken. Så drysser du pinjekjernene over til slutt.

Stek kaken på nederste rille i 45–50 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut av kaken, er den ferdig.

La kaken avkjøles på en kakerist i noen minutter før du løsner på formen. Kaken smaker skikkelig godt når den serveres litt lunken.

eplekake med marsipan og pinjekjerner 2

eplekake med marsipan og pinjekjerner 3

høstfest 19

Fru Timian

eplekake med marsipan og pinjekjerner

eplekake med marsipan og pinjekjerner 4

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon