Eller kanskje jeg heller skal kalle den kjapp kyllinggryte med smaker fra Asia, på norsk?

Jeg elsker gode hverdagsmiddager som er kjappe å lage og som hele familien er svak for. Dette er et godt eksempel i så måte! Både tenåringene hjemme og bestefar på over 90 år, forsynte seg godt, så jeg tror smakene skal favne alle årsklasser. Er det noen små eller godt voksne som skal spise, og som ikke er så vant med å spise sterk mat, kan du bruke ¼ rød chili istedenfor ½ som det står i oppskriften.

Jeg har et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen lager mye god mat. Tidligere har jeg laget kyllingwraps med avokado og rømmestekt kylling med pasta i ostesaus og pizzasnurrer med kylling.

Den Stolte Hane har nå laget Barnas Bistro – som er barnas eget opprør mot kjedelige barnemenyer! Her ønsker de å inspirere oss voksne og vise oss at unger både elsker å være med å lage mat, og at de er glade i mange ulike smaker!

Her kan du se Barnas Bistros egen intorduksjonsfilm:

Jeg fikk med meg Lea på kjøkkenet sånn at vi kunne lage middag og samtidig snakke om skoledagen sammen.

I denne gryten bruker jeg minuttkylling, som er bankede hele fileter.

Lea og Fru Timian lager mat

Oppskrift på thai red curry med kylling
til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
ca. 2 cm fersk ingefær
½ potte koriander
2 ss ketsjup
4 ss asiatisk fiskesaus (kan utelates)
2-3 ss soyasaus
1 boks, 4 dl, kokosmelk
500 g Den Stolte Hane minuttkylling
1 squash
1 rød søtpaprika
evt. litt salt og nykvernet pepper

kokt ris til servering

Det er kjekt å ha en stavmikser eller liten matprosessor til dette. Kutt løken, hvitløken, chilien, ingefæren og korianderstilkene i litt mindre biter og mos dem med en stavmikser eller bruk en matprosessor. Ha i ketsjup, fiskesaus, soyasaus og kokosmelken og mos det hele sammen.

Ha dette i en kasserolle og kok opp. Skjær kyllingfiletene og squashen i strimer og paprikaen i ringer og ha i kasserollen. Kok opp igjen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt du må bruke avhenger av hvor salt soyasausen din er og om du bruker asiatisk fiskesaus eller ikke.

For å få risen best mulig, er det lurt å vaske den godt i kaldt vann først. Den skal vaskes til vannet er helt blankt. La så risen ligge i en bolle med kaldt vann i 5-6 minutter. Kok opp lettsaltet vann etter anvisning på pakken og ha i risen. Kok risen under lokk i 10 minutter. Slå av varmen, men la lokken ligge på plass i 10 minutter til. Da skal risen være helt perfekt.

Dryss korianderbladene over både risen og gryten før servering!

collage

thaikylling

kyllingmiddag på 20 minutter

kylling i kjapp currysaus

familiemiddag

kylling med thaismaker

kylling

kylling med thailandske smaker

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *