Thai red curry med kylling
Eller kanskje jeg heller skal kalle den kjapp kyllinggryte med smaker fra Asia, på norsk?
Jeg elsker gode hverdagsmiddager som er kjappe å lage og som hele familien er svak for. Dette er et godt eksempel i så måte! Både tenåringene hjemme og bestefar på over 90 år, forsynte seg godt, så jeg tror smakene skal favne alle årsklasser. Er det noen små eller godt voksne som skal spise, og som ikke er så vant med å spise sterk mat, kan du bruke ¼ rød chili istedenfor ½ som det står i oppskriften.
Thai red curry med kylling
til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
ca. 2 cm fersk ingefær
½ potte koriander
2 ss ketsjup
4 ss asiatisk fiskesaus (kan utelates)
2-3 ss soyasaus
1 boks, 4 dl, kokosmelk
500 g kyllingfilet
1 squash
1 rød søtpaprika (det er de lange, tynne paprikaene)
evt. litt salt og nykvernet pepper
kokt ris til servering
Det er kjekt å ha en stavmikser eller liten matprosessor til dette. Kutt løken, hvitløken, chilien, ingefæren og korianderstilkene i litt mindre biter og mos dem med en stavmikser eller bruk en matprosessor. Ha i ketsjup, fiskesaus, soyasaus og kokosmelken og mos det hele sammen.
Ha dette i en kasserolle og kok opp. Skjær kyllingfiletene og squashen i strimer og paprikaen i ringer og ha i kasserollen. Kok opp igjen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvor mye salt du må bruke avhenger av hvor salt soyasausen din er og om du bruker asiatisk fiskesaus eller ikke.
For å få risen best mulig, er det lurt å vaske den godt i kaldt vann først. Den skal vaskes til vannet er helt blankt. La så risen ligge i en bolle med kaldt vann i 5-6 minutter. Kok opp lettsaltet vann etter anvisning på pakken og ha i risen. Kok risen under lokk i 10 minutter. Slå av varmen, men la lokken ligge på plass i 10 minutter til. Da skal risen være helt perfekt.
Dryss korianderbladene over både risen og gryten før servering!
Pent oppskrifter!
Tusen takk 🙂