Jeg vil si at dette er et strålende eksempel på at enkel mat kan være fantastisk god og se ultralekker ut.

Dette er rett og slett løk som får lov til å godgjøre seg på svak varme i stekepannen ganske lenge, til de blir helt myke og gyllenbrune. Herlig!

Denne karamellisterte løken passer perfekt som tilbehør til både en saftig biff, en kjøttgryte og på et tapasbord.

Her bruker jeg fersk løk, men vanlig tørket løk kan også veldig godt brukes.

karamellisert-lok-4

Karamellisert løk
til 4 personer – som tilbehør

4 løk
2 ss olivenolje
50 g smør
2-3 greiner timian
1 ½ dl vann
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Skrell løken og del den i to. Smelt sammen olje og smør i en stor stekepanne og legg i løkene, med snittsiden ned, og timiangreinene. La dem steke på forholdsvis svak varme i 25–30 minutter til de er gyllenbrune. Sjekk stekesiden en gang eller to underveis.

Vend løkene. Ha i vannet, saltet og godt med pepper og la det koke i 8–10 minutter til løken er myk hele veien gjennom. Bruk en skje til å øse kraften over løken noen ganger.

Legg det over på et fat og server!

karamellisert-lok-3karamellisert-lokkaramellisert-lok-5

 

Kos deg!

 

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *