Og hei og hå som vinteren kom kastende over oss! Eller, det er mulig det er noen som var litt bedre forberedt enn meg. Jeg har ennå ikke greit å finne ungenes ulltøy som jeg la på en veldig lur plass i våres, men håpet om at de skal dukke opp, er fremdeles tilstede.

Heldigvis har jeg forholdsvis god greie på hvor jeg skal finne de ulike råvarene som står plassert i skuffer og skap, og som danner grunnlaget for veldig mange av middagene som vi spiser hver eneste uke. For det å ha et godt utvalg av tørrvarer gjør den store forskjellen når jeg skal lage middager på travle dager.

Det er litt av hvert å velge mellom på middagsfronten denne uken også. Hvitt- og rødt kjøtt, fisk og vegetar i tillegg til en kakeoppskrift og oppskrift på et saftig hverdagsbrød.

Jeg håper du finner mange ting du har lyst til å lage. Ønsker deg en riktig god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 7. november – Fiskekaker med lettvint potetgrateng

I denne lettvinte middagsvarianten, bruker jeg fiskekaker med 70 % fiskeinnhold, som jeg har kjøpt ferdig i butikken. Vil du lage dine egne fiskekaker er det verken vanskelig eller spesielt tidkrevende. Klikk her for en god oppskrift!

fiskekaker-i-potetgrateng

 

Tirsdag 8. november – Pasta med kjapp tomatsaus og grønn pesto

Dette er rett og slett et supert eksempel på at veldig lettvint og billig mat kan være superdupergodt!

rigatoni-portofino

 

 

Onsdag 9. november – Wok med svinefilet og kokosmelk

Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok, men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen. Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid!

wok-med-paksoi

 

Torsdag 10. november – Ørret med soyasaus og honning

Dette er en superenkel, kjapp og skikkelig god fiskemiddag, med et lett asiatisk preg på den ferdige smaken.

laks-med-soyasaus-front

 

Fredag 11. november – Kjøttboller og tomatsaus i langpanne

Dette er virkelig en super Familiemiddag med stor F! Elsker gode kjøttboller! Og det vet jeg særdeles godt at jeg ikke er alene om å gjøre.

Nå skal jeg komme med en antagelse: Jeg tror nemlig at mange tror at det er tidkrevende å lage kjøttboller, men det er ikke det. Det er ikke veldig mange minuttene jeg bruker på å rulle disse.

kjottboller-i-tomatsaus

 

Lørdag 12. november – Paella med kylling og laks (sponset lenke)

Når paellaen er perfekt stekt, skal den ha en gyllen skorpe nede i pannen. Sammen med deilig ris, kyllingbiter og sjøkreps eller store reker, er dette rett og slett et helt supert måltid!

paella

 

Søndag 13. november – Den beste paien med bacon og ost

Å, jeg elsker denne paien! Knallgod paideig med et like godt fyll. Da må det jo bare bli bra.

quiche, coverquiche-cover

 

 

Ukens kake – Sitronterte

Dette er, i all beskjedenhet, en fantastisk god sitronterte, og den bruker å få stående ovasjoner fra dem som smaker. Når den i tillegg er riktig så enkel å lage, kan den kanskje bli en ny slager.

sitronterte-front-2

 

Ukens gjærbakst – Saftig rugbrød med gulrøtter og solsikkekjerner

Dette er et skikkelig saftig og godt brød! Fordi det har gulrot i seg, holder det seg saftig i flere dager.

saftige rugbrødsaftige-rugbrod

 

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *