Ikke vet jeg om det var inderne som fant opp å marinere kjøtt i yoghurt, men det er iallfall veldig vanlig i det indiske kjøkkenet å gjøre nettopp det. Yoghurtmarinaden gjør at kjøttet blir mørt og at kryddersmakene kommer inn i kjøttet. Du kan også bruke surmelk på samme måte.

Her er det kyllingkjøtt som får ligge i marinaden og trekke til seg massevis av gode smaker. På sommeren legger jeg gjerne disse spydene på grillen. Resten av året bruker jeg grillpannen. For spydene er for gode til bare å spise når det er grillvær ute.

Til disse kyllingspydene har jeg laget en enkel grønnsalat med bønner i. Du kan gjerne servere ris til også.

marinerte kyllingspyd

Oppskrift på marinerte kyllingspyd og salat
4 personer

Kyllingspydene
1 dl gresk yoghurt
1 ts paprikapulver
½ ts spisskummen
¼ ts (eller litt mindre) kayennepepper
½ ts salt
1 ts gurkemeie
500 g kyllingfilet
1 lime

Salaten
250 g kidneybønner
1/3 agurk
ca. 100 g blandet grønnsalat
noen basilikumblader
1 avokado
2 ss extra virgin olivenolje
1 liten skvis limesaft
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Rør sammen yoghurten og krydderne i en bolle. Del kyllingkjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm og ha i. Bland det slik at alt kjøttet er dekt av yoghurt.

La kjøttet stå på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet over natten.

Til salaten skyller du først de hermetiske bønnene i kaldt vann. Del agurken i terninger og ha dette i en bolle sammen med vasket salat og basilikumbladene. Jeg liker å bruke ferdige salatblandinger så får jeg litt av hvert.

Del avokadoen i skiver og bland den enten sammen med resten av salaten eller legg den på siden, som jeg har gjort her.

Rør sammen olivenoljen, limesaft, salt og pepper og bland inn sammen med salaten. Det er lurt å vente med å blande inn dette til like før servering.

Bruker du grillspyd av tre, må du huske på å legge dem i bløt før du trær på kjøttet. Fordel kjøttbitene på grillspyd.

Grill kjøttet i 3-4 minutter på hver side, altså på alle fire sider.

Samtidig som du legger på kjøttet, deler du limen i to og legger den på grillen også, med skjæreflaten ned. Skvis litt limesaft over kyllingspydene når de er ferdige.

kyllingspyd

God grilling!

kyllingspyd på grillen

grillede kyllingspyd

Kos deg!

 

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *