Jeg elsker en god tacosuppe! Så enkelt og greit er det! Og det er jeg jammen ikke alene om. Og det er jo kanskje ikke så rart. Vi er jo tross alt det landet i verden – sett bort fra Mexico – som spiser mest taco.

Har du lyst på en liten variasjon på den vanlige tacoen, kan du gjerne prøve denne snasne tacosuppen!

For en stund siden kom damene som driver «Mere Suppe» på besøk og vi lagde mange supper sammen. Blant annet denne. Og her ble kasserollen fullstendig tømt. Ja, den ble nesten slikket ren.

 

Oppskrift på tacosuppe
til 4 personer

400 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1/8 ts kajennepepper
¼ ts malt korianderfrø
1 ts spisskummen
½ ts gurkemeie
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1 l kyllingkraft eller -buljong
2 ss tomatpuré
1 boks, 400 g, brune bønner

Kjapp tomatsalsa
10 cherrytomater
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
¼ potte koriander
1-2 ss olivenolje
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper

Guacamole
2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
pepper
¼ potte koriander

tortillachips til servering

Varm opp en stekepanne og ha i kjøttdeigen og oljen. Brun den kjapt samtidig som du smuldrer den opp.

Ha kjøttdeigen over i en kasserolle. Ha i alt krydderet, kraften, eller buljongen og tomatpuréen og kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter. Rør litt innimellom.

Skyll bønnene i kald vann før du har dem i suppen og lar dem koke med de siste minuttene. Smak til med salt og pepper.

Mens suppen koker, lager du salsaen og guacamolen.

Del tomatene i småbiter og finhakk løken, hvitløkfeddet og korianderen. Ha i olivenoljen og smak til med salt og pepper.

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Hakk opp korianderen og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Hell suppen over i suppeskåler og topp den med salsa og noen knuste tortillachips. Server guacamole og chips ved siden av.

tacosuppe-ms

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *