Dette er absolutt en av mine favorittmåter å lage middag på! Veldig kjapt og lettlaget, og særdeles godt å spise. Passer perfekt på travle hverdager når vi trenger en god middag på kort tid. Og den passer dessuten godt å lage på en lørdag også. Selv om jeg skulle ha bedre tid til å kokkelere. Jeg trenger jo ikke å bruke lang tid bare for å bruke det.

Denne kyllingvarianten kan du veldig lett gjøre om til en fiskerett eller skalldyr-rett. Grunnsmakene er de samme, så bare endrer du om du tilsetter fisk i terninger eller skalldyr, som for eksempel blåskjell og reker.

Her kan du se at jeg lager gryten på live-sending på Facebooksiden min! Husk jeg har live-sending her mandag kl 15!

kyllingsuppe-med-koriander

Oppskrift på kyllinggryte med kokosmelk og koriander
til 4 personer

2 cm fersk ingefær
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ss olivenolje
3 gulrøtter
500 g kyllingfilet
1 boks, 4 dl, kokosmelk
1 ss asiatisk fiskesaus – kan erstattes med soyasaus
ca. 1 ts flaksalt
nykvernet pepper
skall av 1 lime
150 g sukkererter
½ potte koriander

Jasminris
3 dl ris
4 ½ vann
1 ts salt

Jeg tenkte å starte å snakke om risen. Veldig ofte skriver jeg bare at du skal koke ris etter anvisning på pakken, men så er det jo faktisk sånn at du kan påvirke resultatet av den ferdigkokte risen ganske mye. Så her kommer en fremgangsmåte til hvordan koke ris for å få det beste resultatet!

Ha risen i en stor bolle. Hell over godt med kaldt vann og rør lett i risen med fingrene. Hell av vannet og gjenta prosessen til vannet er blankt. Det betyr at du nok må bytte vann 4-5 ganger – det tar bare 2 minutter å gjøre dette.

Så koker du opp vann med salt, tilsetter risen, legger på et lokk og lar risen komme opp til kokepunktet. La risen småkoke i 10 minutter. Skru ned varmen. Legg et kjøkkenhåndkle over kasserollen og la den stå i 10 minutter til. Da skal risen være ferdig.

Så over til gryten.

Skrell ingefæren og hvitløken og finhakk både dem og chilien. Ha det i en kasserolle sammen med oljen og la det surre på medium varme i noen minutter. Skrell gulrøttene og del dem i små terninger. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver som du igjen deler på langs, slik at det blir brede strimler.

Ha dette i kjelen sammen med kokosmelk, asiatisk fiskesaus, salt, pepper og limeskall. Limeskallet river du på den fine siden av rivjernet. Ta bare det grønne.

Kok opp og la det småkoke i 7-8 minutter, til gulrotterningene er passe kokt. Ta en liten smak for å kjenne om det er passe krydret. Del sukkerertene i to og grovhakk korianderen. Dryss det over like før servering.

God middag!

kyllingsuppekyllingsuppe-med-kokosmelkkyllingsuppe-med-gulrot-og-kokosmelk

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *