Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 20

Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni! Akkurat sånn som skikkelig gode kokosmakroner skal være! Disse er knallgode, og de blir bestandig sprø utenpå og herlig seige midt i, og de flyter garantert ikke utover!

I tillegg til at de er superdupergode – og derfor har vært en av de mest leste juleoppskriftene på bloggen i mange år – er de veldig kjappe og enkle å lage. Du trenger fire ingredienser, en kasserolle og en stekeovn.

LES MER! Sånn lager du SEIGE KRANSEKAKESTENGER!

Teksten fortsetter under annonsen

Istedenfor å piske eggedosis, som det ofte gjøres når man lager kokosmakroner, varmer jeg opp eggehvitene i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos. Og denne oppvarmingen garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!

Jeg sier bare: bak i vei og nyt!

Teksten fortsetter under annonsen

PS! Kokosmakronene er de samme gamle. Det er bare bildene som er nye.

Ingredienser

4 eggehvite(r)
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kokos

Slik lager du kokosmakroner som er sprø utenpå og seige inni

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.

Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.

Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttett kakeboks. De er også fine å fryse ned.

55 kommentarer til “Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!”

    • Hei Liv-Henny. Jeg har ikke prøvd det før og er litt usikker på hvordan den er når den er kald, men vil tro at det skal gå bra.

  1. Jeg brukte eggehvite fra flaske, 30 gram per egg. Det fungerte ikke!! Massen ble altfor tørr. Så det før steking og de ble bare sånn passe.

    • Det var jo dumt. Hadde nok væært lurt å tilsette litt mer før steking da. Jeg har aldri brukt eggehviter fra flaske, så jeg har ingen erfaring med hvordan de oppfører seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon