49 folkens! Vi har kommet til uke 49 i år! Det er helt sikkert et tydelig tegn på at jeg begynner å bli gammel det at jeg synes ukene går så himla fort.

Nu vel! Jeg spiller julemusikk og gleder meg skikkelig til jul. Det tror jeg det er mange av dere som gjør også, for trafikken på juleoppskriftene her på bloggen, er iallfall stor.

Vi kan ikke leve av bare julekaker, så her kommer mitt forslag til ukemeny for den kommende uken. Som vanlig er det litt av hvert å finne her. Håper du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å prøve deg på!

Nå denne uken skal jeg på olivenplukking og -pressing på Kreta – noe jeg gleder meg veldig til å gjøre. Hvis du har lyst til å være med på reisen – om enn ikke fysisk, så på bilder og film 😉 – kan du finne meg på Snapchat – frutimian – eller på Instagram Stories – Fru Timian. Der kommer jeg til å legge ut masse!

En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Mandag 5. desember – Grove pannekaker med massevis av blåbær til

Disse pannekakene er litt grove, men er fremdeles lette i konsistensen. Jeg synes dessuten at litt grovt mel, gir mer smak til de ferdige pannekakene.

pannekaker-med-blabaersyltetoy

 

Tirsdag 6. desember – Fiskekaker med remulade og råstekte poteter

I mange år trodde jeg at det var vanskelig å lage sine egne fiskekaker, men det er det ikke. Du har regelrett alle råvarene i en matprosessor, kjører knivene rundt og sper med kald melk til de har en passe konsistens. Det er en fordel å bruke fersk fisk når du holder på, for den har en bedre bindeevne enn den som har vært fryst.

Vil du heller bruke ferdigkjøpte fiskekaker til denne middagen, går det selvfølgelig riktig så bra det også.

fiskekaker-med-revet-gulrot

 

Onsdag 7. desember – Pasta med kylling og tomater

Rett og slett bestandig skikkelig poppis å servere pasta og kylling i kombinasjon!

pasta-med-ostesaus-kylling-og-tomater

 

Torsdag 8. desember – Pasta med karbonadedeig og brokkoli

Dette er en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!

karbonadedeig-med-pasta-og-brokkoli

 

Fredag 9. desember – Biffgryte med rød curry og spinat

Dette er en veldig lettvint og kjapp biffgryte. Perfekt på de dagene hvor du har lyst på en skikkelig god gryte, men ikke har tid til å vente på at grytekjøttet skal koke seg mørt. Har du bedre tid, kan du gjerne bytte ut biffkjøttet med grytekjøtt, og gi hele gryten 3-4 timers koketid.

biffgryte-med-ris

 

Lørdag 10. desember – Helstekt uer

Skulle du være så heldig at du finner en uer i i fiskedisken, så er det bare å kjøpe! Den er skikkelig god å helsteke. Du kan også bruke fjellørret eller en liten laks til den samme oppskriften.

helstekt-uer-med-oliven-og-timian

 

Søndag 11. desember – Brie- og aspargespai

Jeg sier virkelig aldri nei til en god pai! Definitivt ikke denne heller. Jeg synes den er knallgod!

aspargespai

 

Ukens kake – Suksesskake med fantastisk god glasur

Jeg vet at veldig mange av dere bruker å bake suksesskake til jul, og da er denne helt perfekt å lage! Den kan veldig godt fryses ned, så du kan gjerne lage den denne uken.

suksesskake-med-smorkrem

 

Ukens gjærbaks – Lussesnurrer

Lussesnurrer er en aldeles ny tradisjon hos meg, men den er garantert kommet for å bli. For denne versjonen er rett og slett veldig god!

lussesnurrer-istedenfor-lussekatter

 

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *