Sist jeg lagde disse cookisene forsvant hele porsjonen så fort at jeg nesten måtte spørre meg selv om jeg faktisk hadde bakt. Det kunne jo være at jeg rett og slett hadde drømt!

Disse kjeksene er veldig enkle og kjappe å lage, og de er hakket sunnere å spise enn storparten av de tradisjonelle cookisene – hvis det er et tema. Og, som du skjønner av innledningsteksten, er de også veldig gode!

cookies-med-havregryn-og-solsikkekjerner

Oppskrift på cookies med grovt mel og solsikkekjerner
ca. 40 stykker

200 g mykt smør
125 g mykt brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
150 g grovt, sammalt hvetemel
75 g hvetemel
2 ts bakepulver
75 g lettkokt havregryn
125 g solsikkekjerner
200 g mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha smør, brunt sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det luftig og forholdsvis lyst – det tar 5-6 minutter. Bruk slikkepotten for å dra ned langs kantene en eller to ganger.

Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen alt det tørre – unntatt sjokoladen – og ha i bollen. Vær forsiktig akkurat i det du setter igang mikseren, for melet vil fly rundt i hele rommet om du setter på full fart.

Bruker du hel sjokolade, hakker du den opp før du har den i kakedeigen. Sjokoladedråper eller -pellets, har du rett i. Rør det hele sammen.

Fordel kakedeigen i små topper på to bakebrettene. Jeg bruker en liten isskje til dette, men det går også veldig fint å bruke to teskjeer.

Stek kjeksene i 12-15 minutter. La dem ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttet boks.

cookies-med-grovt-mel-og-havregrynhavrecookiessunnere-cookies

God bakst!

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *