Pepperkakemuffins med kremostglasur
Jeg får liksom aldri nok av de gode smakene av nellikspiker, ingefær, kanel og kardemomme nå i førjulstiden! I år har jeg virkelig prøvd å putte dem inn i mange nye oppskrifter, og jeg sier meg hittil fornøyd med alle de forsøkene jeg har gjort!
Her får du oppskrift på smakfulle og skikkelig gode pepperkakemuffins med kremostglasur. Jeg har allerede gode pepperkakemuffins liggende her på bloggen. Jeg har gjort noen små endringer på denne oppskriften. Jeg har fjernet bakepulveret slik at det bare er litt natron igjen som hevemiddel. De andre har en tendens til å heve litt for mye.
Og så har jeg laget en kremostglasur med smak av kanel for å ha på toppen. Og jeg elsker jo kremostglasur, så dette er en perfekt match!
Muffinsene er fine å fryse!
Oppskrift på pepperkakemuffins med kremostglasur
12 muffins
Muffinsrøre
100 g mykt smør
250 g mykt brunt sukker
3 egg
1 dl rømme
150 g hvetemel
½ ts natron
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellikspiker
1 ts kardemomme
30 g mandler
Kremostglasur
70 g romtemperert smør
½ ts vaniljesukker
½ ts kanel
125 g melis
100 g kjøleskapskald naturell kremost
1 liten skvis klementinsaft
mandelflak og sukkerkuler til pynt
Sett stekeovnen på 175 grader og kle et muffinsbrett med papirformer. De formene jeg bruker her går litt over kanten på selve muffinsbrettet.
Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til det blir luftig og lyst. Ha i eggene og rømmen og pisk videre. Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt mandlene, og ha dem i bollen. Pisk det kjapt sammen. Hakk mandlene og rør dem inn.
Fordel røren i muffinsformene. Stek muffinsene i 18-20 minutter. Stikk en tynn kakepinne midt i en av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er de ferdige. Hvelv muffinsene ut og over på en bakerist til avkjøling.
Når muffinsene er kalde, lager du glasuren. Ha smør, vaniljesukker, kanel og melis i en miksebolle og pisk til det blir en lys og luftig masse. Bruk en slikkepott og skrap ned langs kantene en gang eller to. Ha i kremosten og pisk den kjapt inn. Ikke pisk mer enn du trenger. Ha i en liten skvis med klementinsaft og smak for å kjenne om den smaker passe.
Fordel glasuren over muffinsene. Pynt med mandelflak og sukkerkuler.
Kos deg!
Dette er de beste muffinsene jeg har smakt!! Lett å lage og falt i god smak hos alle i familien😀
Så hyggelig å høre, Kristin! Helt toppers 🙂
Hei
Kan jeg bruke lettrømme?
Ja, det går bra.