Siste innspurt, folkens! Jeg håper dere har en fin innspurt og ikke stresser dere helt ut. Husk nå at det er bedre med ett mindre slag i kakeboksen og noen støvkorn i et hjørne enn å bli helt utslitt. Jeg gleder meg så til denne og den påfølgende uken! Det skal bli utrolig hyggelig og deilig med full julefeiring og noen dager med et bedagelig tempo. Elsker julen!

Men det er jo ikke jul riktig ennå, så vi må ha litt vanlig mat også. Her kommer middagsforslagene mine for den kommende uken!

Jeg ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 19. desember – Stekt laks med pasta og grønnkålspesto

Dette må være det aller beste eksempelet på at det gode og det sunne passer smack sammen! Dette er bare SÅ godt!

gronnkalspesto-med-pasta-og-stekt-laks

 

Tirsdag 20. desember – Wok med kjøttdeig og nøtter

Det er masse gode smaker i denne woken! Fargerik og fin er den også, så da er det jo bare å kjøre på!

wok-med-kjottdeig-3

 

Onsdag 21. desember – Kyllingsuppe med nudler

Denne kyllingsuppen er kjapp å lage til både få og mange, og den smaker helt supert!

kyllingsuppe-med-nudler-og-sukkererter

 

Torsdag 22. desember – Spansk potetomelett

Det er perfekt å bruke ferdigkokte, kalde poteter i denne omeletten! Hvis jeg ikke allerede har det liggende i kjøleskapet, koker jeg gjerne noen som jeg kan bruke i denne omeletten også.

potetomelett1

 

Fredag 23. desember – Lutefisk med bacon og lefse

Hos oss er det tradisjon å spise lutefisk på lille julaften! Det er mange ulike tradisjoner til hva man serverer til lutefisken, men jeg bruker bacon, ertestuing (eller ertepuré, som her), gulrot og lefser. Kjempegodt!

lutefisk-med-bacon-og-ertepure-2

 

Julaften – Juleribbe med salviepoteter, svisker og sjysaus

Bestandig like godt med svineribbe og smakfullt tilbehør!

ribbe-med-svisker-2

 

Første juledag – Pinnekjøtt med kålrotstappe og kokte poteter

Med ribbe på julaften, er vi bestandig klare for pinnekjøtt på første juledag! Dette er en god og enkel oppskrift.

rokt-pinnekjott-med-kalrotstappe-og-kokte-poteter

 

Ukens dessert – Lune multer med kremostkrem

Her har jeg laget en liten vri på den vanlige multekremen, og byttet ut den piskede kremen med pisket kremost tilsatt vanilje. Jeg har dessuten lagd smuldrepaideig som jeg drysser over.

multer-2

 

Ukens gjærbakst – Julebrød med rosiner

Nystekt julebrød med rosiner i, og smør og brunost på toppen! Herlig, herlig!

Det er noe med denne gjærbaksten som virkelig aldri kan bli feil – spør du meg. Får du først dreisen på å bake gjærbakst, blir du hektet. Og det blir som regel dem rundt deg også.

julebrod

 

En riktig god uke til deg!

 

 

sponsorplakat-vba16

Jeg er semifinalist i kategorien Årets matblogg i Vixen Blog Awards! Har du lyst å stemme meg fram til finalen, kan du klikke deg inn her! (Det er lov å stemme hver 12. time 😉 )

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *