Pulled pork er en av de matrettene som det tar ganske så lang tid å lage, men som involverer minimalt med arbeid. Bruker du 10 minutter i starten, gjør stekeovnen og tiden resten av jobben. Kanskje dette kan være noe å servere neste gang syklubben kommer?

Har du dårlig tid på den dagen maten skal serveres? Da kan du steke kjøttet dagen før, og så lune det opp innpakket i aluminiumsfolie, i stekeovnen, like før servering.

Lag gjerne disse kaldhevede rundstykkene og server til salaten!

salat med pulled pork

Oppskrift på pulled pork-salat
til 4 personer

Pulled pork
1 kg svinenakke
1 ½ ts salt
1 ts paprikapulver
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
5 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 laurbærblad
1 dl kokende vann

Resten av salaten
1 crispsalat
1 pk, ca. 150 g, blandet småsalat
10-12 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 150 grader og finn fram en gryte med lokk eller en ildfast form.

Fordel salt, paprika og nykvernet pepper rundt hele kjøttstykket. Varm oljen i en stekepanne og brun kjøttet kjapt rundt det hele. Legg kjøttet i gryten.

Hvitløkfeddene legger du bare hele i gryta mens løken deler du i to. Ha også i laurbærbladene og hell over vannet.

Legg på et lokk eller dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie før du setter den inn i stekeovnen.

Da er det bare å la den stå der de kommende 4­–5 timene. Kjøttet er ferdig når du kan dra det fra hverandre med to gafler.

Del crispsalaten i mindre biter og bland den med de andre salatbladene. Ha dem over i en serveringsbolle. Del cherrytomatene i mindre biter. Dra alt kjøttet fra hverandre og legg det over salaten.

Bland sammen olivenoljen, vineddiken, salt og pepper og hell det over salaten like før servering.

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *