Herlighet, folkens! Disse havrekjeksene er gode! Stappende fulle av godt smør og havregryn som de er.

Oppskriften har jeg fra Leon Knapskog, som driver Minibakeriet i Norfjordeid. Jeg har aldri vært der selv, men har fulgt bakeriet på Instagram i lang tid. Det er utrolig fascinerende å se hvor utrolig mye godt de lager og selger i dette bakeriet, som jeg ut fra navnet antar er ganske så lite. Her om dagen la Leon ut bilde av disse havrekjeksene, med følgende tekst under: «Fikk tidenes havrekjeksoppskrift av min kjære mor! Veldig gode i seg selv og helt sinnsykt gode med smør og brunost på!»

Da måtte jeg rett og slett sende en melding for å spørre om han hadde lyst til å dele oppskriften, og det hadde han! Tusen takk til Leon! Jeg skal iallfall stikke innom bakeriet om nå mine veier går mot Norfjordeid!

Og bare sånn at det skal være helt klart: Jeg er helt enig med Leon i beskrivelsen av kjeksene. Farlig gode!

havrekjeks fra Minibakeriet i Norfjordeid

Oppskrift på herlige havrekjeks
38 kjeks

300 g mykt smør
300 g store havregryn
300 g sukker
200 g hvetemel

smør og brunost til servering

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle 3 stekebrett med bakepapir.

Del smøret i mindre biter før du har det i en miksebolle sammen med resten av ingrediensene. Har du en flat pisker til kjøkkenmaskinen din, er den fin å bruke til å piske dette sammen. Hvis ikke, hadde jeg nok nesten brukt en eltekrok. Eventuelt pisket smøret mykt med en vanlig ballongvisk på kjøkkenmaskinen først, før jeg hadde i resten.

Deigen skal bare røres sammen til den er skikkelig blandet.

Fordel deigen i topper på bakepapirene. Jeg bruker en liten is-scoop til denne jobben, men du kan gjerne bruke to spiseskjeer. Leon gav beskjed om at hver topp skal veie 27 gram 😉

Klem toppene forholdsvis flate med en gaffel eller bruk fingrene. Stek kjeksene i 14-16 minutter. Jeg steker to brett om gangen.

La kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig løfter dem over på en bakerist slik at de kan avkjøles der.

Så snart de er nok avkjølt, er det bare å finne frem smøret og brunosten! Kos deg!

havrekjeks med brunosthavrekjeks fra Minibakerietde beste havrekjeksene

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Hei Hilde! Det har jeg ikke prøvd, men antar at det skal gå bra. Mulig de blir litt mer smulete når de da tiner opp.

    • Hei Marie!
      Jeg oppbevarer dem i en vanlig kakeboks – sånne som vi har julekakene i. De holder fint i 2 uker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *