Straks klart for en ny uke, folkens! Og denne uka har jeg bursdag! Hipp hurra! Men, det er mange middager som skal spises før den tid, så her kommer mitt forslag til ukemeny for det som forhåpentligvis blir en strålende fin februaruke!

Som en liten fun fact, må jeg komme med at dagene her på Østlandet nå er 3 timer lenger enn ved vintersolverv! Jeg er så opptatt av dette lyset at jeg har en app på telefonen som forteller meg når solen går opp og ned, og hvor mange timer vi har med sollys hver dag – og altså hvor mange flere minutter solen er oppe enn ved vintersolverv.

Jeg ønsker deg en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 13. februar – Pasta med ratatouille

Ratatouille er franske grønnsaker i en tomatisert saus. Det er knallgodt og passer veldig godt å servere til mye forskjellig mat. Her får den følge med brede pastabånd. Kos deg!

tagliatelle-med-ratatouille-4

 

Tirsdag 14. februar – Stekt svinetfilet med sursøt saus

Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks.

sursott-svinekjott

 

Onsdag 15. februar – Gratinert torsk og fennikel

Dette er smaken av luksus på en helt vanlig onsdag! En veldig god kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.

gratinert-fenikkel-med-torsk-3

 

Torsdag 16. februar – Kyllingsalat med chorizo og byggris

Det er skikkelig herlige smaker samlet på ett og samme fat her, altså! Flotte farger også!

kyllingsalat-med-chorizo-og-avokado

 

Fredag 17. februar – Kjøttboller i spicy tomatsaus

Kjøttboller er faktisk mye kjappere å lage enn hva veldig mange tror. Det er ikke mange minuttene du trenger på å rulle ut disse.

kjottboller-med-tomatsaus

 

Lørdag 18. februar – Gresk småmat, meze (sponset link)

Jeg har bursdag på lørdag og da ønsker jeg meg dette til middag! Vi spiste tilsvarende for noen lørdager siden også, og jeg bare ELSKER denne maten!

kyllingspyd-og-spinatruller

 

Søndag 19. februar – Fersk skrei med rødvinssaus

Nå er den norske skreien i sesong, så da er det bare om å gjøre å spise så mye som overhode mulig! Her får torskeskivene følge av en mørk rødvinssaus og gode grønnsaker.

skrei-med-rodvinsaus

 

Ukens kake – Sitronterte

Er det bursdagsuke, så er det bursdagsuke, sier nå jeg! Jeg elsker sitronterte og kjøper det ofte hvis jeg er på et fint konditori. Det tar litt tid å lage sin egen terte, men det er vel verdt hvert eneste sekund!

Her har jeg laget små porsjonsterter. Vil du heller lage én stor kake, finner du oppskrift på det her!

sitronterter-porsjonsformer

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker

Det blir bestandig litt ekstra stas når helgen startes med gode rundstykker til frokost! Her har du oppskriften på et skikkelig godt alternativ.

eltefrie-rundstykker-2

Riktig god uke til deg!

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Hei Anna! Tenker du på disse rundstykkene? Ja, det vil sikkert bli godt. De smaker jo ikke som burgerbrød, men som rundstykker. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *