Ukemeny for uke 8
Hei godtfolk! Er du klar for en ny uke aldeles straks? Det er jeg! For mange er det vinterferie denne uken, så da antar jeg at det også er en del som skal ut på tur en eller flere dager. Vil du ha de ekstra tipsene for god vinterferiemat, har jeg allerede skrevet et blogginnlegg om det. Det finner du her!
Ettersom det tross alt ikke er alle som har ferie, blir det litt av hvert i ukemenyen også. Noe mat som er topp å ta med ut på tur, eller som er perfekt til langtidslaging, slik at middagen er ferdig når du kommer hjem fra tur, og annen mat som passer på en travel hverdag. Jeg håper iallfall at du finner mange oppskrifter som du har lyst til å prøve deg på.
Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 20. februar – Spinatomelett
Kjapp, enkel og skikkelig god middag! Spinaten og purren er med på å gi omeletten ekstra god smak.
Tirsdag 21. februar – Skrei med bacon, tomatsaus og ovnsbakte grønnsaker
Med butikkene fulle av fersk, norsk skrei for tiden, er det bare å kjøre på med torskespisingen! Her har vi en fantastisk råvare!
Onsdag 22. februar – Kyllingsalat med feta og oliven
Jeg får god caféfølelse når jeg lager dette til middag – og jeg ELSKER å gå på café!
Torsdag 23. februar – Laks og pasta i ostesaus
Å bruke kremost for å lage en saus, må nesten være den enkleste måten du kan lage saus på. Her bruker jeg bare litt av kokevannet fra pastaen som jeg rører ut kremosten i, og voilá, så er sausen ferdig! Herlig!
Fredag 24. februar – Løksuppe med lettsaltet svineknoke
Her snakker vi herlige, nostalgiske smaker! Dette er som rett ut av bestemors kjøkken! Du må starte tilberedningen dagen før suppen skal spises, for byggrynene og kikertene må ligge i bløt over natten, men det fikser du på 30 sekunder.
Lørdag 25. februar – Langstekt hvitløkkylling
Dette er en genial måte å steke kyllingen på. Lang steketid og svak varme under aluminiumsfolie gjør at alle de gode smakene trekker seg inn i kyllingen og gjør den ekstra saftig.
Søndag 26. februar – Herlig kjøttgryte med rødvin
Gi denne gryten enten noen timer på stekeplaten eller inne i stekeovnen, og du vil ende opp med en superdupergod gryte!
Dette er jo virkelig klassikeren som ALDRI går av moten! Elsker daimiskake! Med masse daim i!
Ukens gjærbakst – Fastelavnsboller
Det er tid for fastelavn! Og da er det jo også tid for fastelavnsboller! Jippi!
En strålende fin uke til deg!
Hei! Gratulerer med dagen som var! På snap viste du frem bursdagsmat – så ut som svært gode tips til hva man bør lage til bursdagsgjester. Hva slags retter laget du? ☺
Hei Inger! Takk for det 🙂 Mye av det jeg lagde finner du her: https://frutimian.no/2016/06/30/gresk-fest-meze/ I tillegg hadde jeg eltefrie brød. Og så brukte jeg kyllingbrystfileter til kyllingspydene, mens jeg langstekte lårene på svak varme i flere timer til pulled chicken. 😉