Pasta carbonara

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta carbonara

Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage denne klassikeren: pasta carbonara! Ikke trenger du mye tid heller, for den er riktig så kjapp å lage!

I en tradisjonell spagetti carbonara skal det blant annet ikke være fløte i. Men jeg liker den norske tilnærmingen med en fløteskvett i, så da bruker jeg det. Så får det heller være med den 100 % tro oppskriftsfølgingen.

Oppskrift på spagetti carbonara
til 4 personer

300 g bacon
1 fedd hvitløk
400 g spagetti, tagliatelle eller bavette, som jeg bruker her
salt
6 eggeplommer
4 ss fløte
50 g parmesan
nykvernet pepper

Del baconet i mindre biter og ha i en stekepanne med høye kanter, på medium varme. Fjern skallet på hvitløkfeddet og klem det lett under knivbladet før du har det også oppi pannen. Hvitløkfeddet skal være helt, bare være med på å gi smak til den ferdige retten. Stek baconet til det har blitt gyllenbrunt.

I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann.

Pisk lett sammen eggeplommene og fløten i en skål.

Når spagettien er ferdigkokt, tar du ut litt av kokevannet før du heller den over i et dørslag og lar den renne av. Ta hvitløkfeddet ut av stekepannen før du hvelver spagettien oppi pannen. Tilsett 3-4 ss av kokevannet og rør rundt.

Ta pannen av varmen og tilsett egg- og fløteblandingen. Rør rundt hele tiden mens du tilsetter den.

Rid parmesanen og rør den inn også. Ha gjerne litt ekstra parmesan til serveringen.

 

 

8 kommentarer til “Pasta carbonara”

  1. Dette her er definitivt den beste versjonen av carbonara! Kudos 🙂 Selv liker vi litt stekt aromasopp i tillegg 🙂

    • Da kan du lage pavlova eller pikekyss, eller du kan fryse ned eggehvitene og bruke dem neste gang du skal lage det. Eggehviter er fine å fryse ned. 🙂

  2. I ekte carbonara er det kun tre ingredienser; pasta, panchetta (eller bacon) og eggeplomme.
    Hvitløk hører definitivt ikke hjemme i carbonara og heller ikke fløte.

    • Nå handler vel ikke mat om å konstant lage det samme til evig tid, men å eksperimentere og å lage GOD mat.

      Så da fortsetter du å lage den originale til evig tid, også lager vi andre litt ymse når vi vil. Uten å nødvendigvis late som man er besservisser på nett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon