Herlighet, folkens! Snickerskake er godt! Forrykende mektig og herlig velsmakende! En kake som passer fint å lage om man skal ha besøk i helgen eller det er et kakebord som skal fylles opp. Vi kan vel nesten si at dette er en konfektkake.

I veldig mange oppskrfiter er det Rizt-kjeks i bunnen på Snickerskaken. Nå har jeg valgt å bruke en type som heter Sætre Snackers istedenfor, fordi de er bakt uten palmeolje i seg. Jeg prøver etter beste evne å holde meg borte fra palmeoljen. Disse kjeksene fra Sætre er ganske nye i butikken, og jeg antar (men vet ikke) at de er å få kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Hvis ikke, får du spørre etter dem.

Her kommer oppskriften!

Oppskrift på Snickerskake
til en rundform på 22 cm

Bunn
3 eggehviter
275 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
75 g salte småkjeks (se teksten over)

Sjokoladekrem
50 g smør
100 g mørk sjokolade, 70 % kakaoinnhold
3 eggeplommer
50 g melis
1 dobbel Snickers, 75 gram
40-50 g salte peanøtter

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme, og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Ha eggehvitene i en skinnende ren miksebolle og pisk til det begynner å danne seg hvite skumtopper. Tilsett så sukkeret, inklusive vaniljesukkeret, i en forholdsvis tynn stråle mens mikseren går på full styrke. Pisk til du får en glatt og jevn marengs. Ha i bakepulveret og pisk det inn.

Ha peanøttene og kjeksene i en brødpose og knus dem med et kjevle. Jeg liker det best når det er litt ordenlige biter igjen, ikke bare helt smulete. Du gjør som du vil.

Vend dette inn i marengsen og hell det over i kakeformen. Stek bunnen i 25-28 minutter. Den er ferdig når du ser at den begynner å slippe i kantene. Ta den ut og la den avkjøles på en bakerist.

Så er vi klare for sjokoladekremen! Smelt smør og sjokolade i en kasserolle. Sett det så tilside og la det avkjøles noe. Jeg bruker å helle sjokoladen i en kald bolle sånn at avkjølingen går fortere.

Så tar du eggeplommene og melisen i en miksebolle og pisk til du får en tykk eggedosis. Tilsett den smeltede sjokoladen, som nå er lett lunken, litt og litt, og pisk det inn.

Legg kakebunnen over på et kakefat. Ta tak i bakepapiret på den ene siden og dra det av samtidig som du plasserer bunnen på fatet. Fordel sjokoladekremen over.

Skjær opp Snickersen og grovhakk peanøttene og dryss det over sjokoladekremen!

Da er det bare å rope inn flokken, koke opp kaffen og sette seg til rette!

Nyt!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Dette ser helt utrolig ut!! Har tenkt å lage denne på fredagen, lurer på om det er mulig å lage den på torsdag? Trenger den å stå i kjøleskapet? Kan jeg også bare lage bunnen på torsdag og sjokolade krem på fredag? Håper å få svar😊😊

      • Hei Ik. Det beste er å lage bunnen på torsdag og så legge sjokoladesausen på på fredag. Da beholder du bunnen sprøest og best, men det går helt greit å gjøre alt på torsdag også. Da kan du sette kaken ei kjøleskapet 🙂

    • Nei, shit! Gjør den det, Inger. Så kjedelig. Disse utenlandske merkevarene bryr seg ikke om palmeolje på samme måte som vi har fokus på det her i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *