Tenk det, folkens! Vi er allerede i uke 20 i 2017! Herlighet som disse ukene flyr avgårde! Og denne uken er det jo 17. mai og greier. Jeg elsker 17. mai! Jeg blir like rørt og tatt av det faktum at vi pynter oss, stryker flaggene og går i tog rundt i alle kriker og kroker av landet vårt. Det er helt fantastisk!

Jeg ønsker dere alle sammen en strålende fin feiring og en god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 15. mai – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Jeg elsker denne middagen! Vi har laget den på mange matkurs som jeg har hatt, og nærmest alle har sagt at dette skal de lage igjen!

 

Tirsdag 16. mai – Grønnsakssuppe med italienske aner

Jeg vet at mange av dere er veldig glade i ulike grønnsakssupper. Har du prøvd denne versjonen, hvor jeg både bruker hermetiske tomater, sommerkål og noen tørre brødskorper? Og jo tørrere de er, desto mer godsmak fra suppen trekker de til seg 😉

 

Onsdag 17. mai – Innbakte pølser

17. mai er jo den store is- og pølsedagen! Vil du ha en liten vri på pølsene, kan du bake dem inn som jeg gjør her!

På forsiden på bloggen finner du veldig mange andre tips til mat og kaker som du kan lage til nasjonaldagen også, så ta gjerne en titt der!

 

Torsdag 18. mai – Laks med salat og potetkake

Enkel middag og gode smakskombinasjoner! Vi krever da ikke mer enn det 😉 Dette bruker å være poppis hos både små og store.

 

Fredag 19. mai – Fylte svinekoteletter og ertemos

Er det grillvær, er dette perfekt å lage på grillen. Men, tilsier været at det beste er å holde seg innendørs, fungerer stekepannen også riktig så bra!

 

Lørdag 20. mai – Fritert kylling med pommes frites

Herlighet folkens! Dette er godt! Og det å fritere mat er ikke så vanskelig som mange nok tror det er. Så lange som du passer på varmen, går det helt strålende.

 

Søndag 21. mai – Lammecarré med fransk grønnsakssaus

Vi kjører på med litt skikkelig luksusmat i dag! Det er ikke sikkert at du finner lammecarré i ferskvaredisken, men kanskje i frysedisken. Er det en betjent kjøttdisk i butikken din, kan du eventuelt bestille hos dem.

 

Årets 17. mai-kake – Pavlovaring med vaniljekrem og bær

I love it! I love it! I love it!

Jeg tror det spises veldig mye pavlova rundt om på 17. mai! Her er mitt bidrag til å øke inntaket enda mer.

 

Årets 17. mai-bakst – Kaldhevede rundstykker

Sett deigen og rull ut rundstykkene på 16. mai, så er det bare igjen å steke dem på selve dagen!

En god uke til deg!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *