Pastasalat med soltørket tomat og oliven

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pastasalat med soltørket tomat og oliven

Av alle middager jeg har laget i mitt liv, kommer pasta med en eller form for pesto garantert på topp ti i antall ganger jeg har lagd det. Ja, jeg tipper på at det kommer på topp tre!

Hele familien elsker det og er er superkjapt å lage. Da blir det garantert innertier!

Jeg bruker bestandig å ha noen glass med soltørkede tomater i olje stående i tørrvarelageret mitt. Da er jeg aldri langt unna en god pastamiddag eller nystekte pizzasnurrer.

Denne pastasalaten kan serveres både varm og kald. Herlig middag på 1-2-3!

Pastasalat med soltørkettomat og oliven

til 4 personer

500 g pastaskruer
1 ts salt
¾ glass hakkede soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
25 g parmesan
2 ts epleciereddik
3 ss god olivenolje
100 g kalamataoliven, uten stein
200 g cherrytomater
½ potte basilikum
flaksalt
nykvernet pepper

Kok pastaskruene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Ha de soltørkede tomatene, inklusive oljen de ligger i i en liten matprosessor sammen med hvitløkfeddet, grovrevet parmesan, eplecidereddiken og olivenoljen. Kjør knivene til du får en tykk grøt. Er den veldig tykk, kan du spe med litt ekstra olivenolje eller bruke noen skjeer av pastavannet.

Så pastaen over i et dørslag og la vannet renne av før du hvelver den tilbake i kasserollen igjen. Rør inn tomatpestoen.

Skal du servere pastasalaten kald, lar du den avkjøles nå når pestoen er rørt inn. Tenker du å servere den varm, blander du i resten av ingrediensene med en gang.

Olivenene går i sånn som de er. Cherrytomatene bruker jeg å dele i to og basilikumbladene ruller jeg først sammen som tykke sigarer før jeg skjærer dem i strimler og rører inn sammen med pastaen. Smak til med salt og pepper.

Kos deg!

2 kommentarer til “Pastasalat med soltørket tomat og oliven”

    • Hvis tomatene er dekket til med olje – og du ikke “forurenser” glasset med en skitten skje – holder det seg i noen uker. Viktig å ikke være nedi med fingrene eller å bruke en skje som har vært borti andre ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon